Games & gadgets

Elon Musk stopt als CEO bij Twitter: "Ik neem ontslag"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk stopt als CEO bij Twitter: "Ik neem ontslag"

Elon Musk stopt als CEO bij Twitter zodra hij een waardige vervanger heeft gevonden. Dat liet de veelbesproken topman afgelopen nacht weten via een tweet.

Dom

Musk liet weten dat hij na het vinden van een vervanger nog wel bij Twitter betrokken zal blijven. "Ik neem ontslag als CEO zodra ik iemand vind die zo dom is om de baan aan te nemen. Daarna zal ik alleen de software- en serverteams leiden", tweette hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Poll

Musk kondigde zijn ontslag aan nadat hij in een poll vroeg of hij moest vertrekken als CEO bij Twitter, het bedrijf dat hij een aantal maanden geleden voor 44 miljard dollar kocht. Musk zal zich dus aan zijn woord houden, aangezien de meerderheid van de mensen (57.5 procent) stemde dat hij plaats moet maken voor een vervanger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veel chaos

Volgens het Amerikaanse CNBC is Musk inmiddels al actief op zoek naar een nieuwe topman voor Twitter. Sinds de veelbesproken zakenman het socialmediabedrijf overnam, heerst er vooral chaos. Zo ontsloeg Musk meer dan de helft van het personeel en maakte hij veel keuzes gebaseerd op uitkomsten van polls die hij hield op het platform, zoals het opnieuw activeren van Donald Trumps account.

Ook werden Twitteraccounts van journalisten geblokkeerd en werd het linken naar profielen op andere socialmediaplatforms verboden. Na veel kritiek werden beide veranderingen weer teruggedraaid, maar het zorgde voor enorm veel commotie onder gebruikers.

Ster advertentie
Ster advertentie