Up 2 Date

Elon Musk mogelijk van plan om alle gebruikers te laten betalen voor Twitter

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk mogelijk van plan om alle gebruikers te laten betalen voor Twitter

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk lijkt het aardig te rommelen binnen de muren van het socialemediabedrijf. Na een ontslagronde waarbij duizenden mensen hun baan verloren, zou de Tesla-topman ook van plan zijn om Twitter (vrijwel) volledig achter een betaalmuur te plaatsen. Dat melden ingewijden aan The Verge.

Beperkte tijd gratis

Volgens de bronnen zouden Musk en zijn adviseur David Sacks de plannen om alle Twitteraars te laten betalen voor Twitter hebben voorgesteld tijdens een aantal besloten vergaderingen. Een van de plannen zou zijn om Twitter voor een beperkte tijd per maand gratis te houden voor gebruikers. Twitteraars die daarna nog gebruik willen blijven maken van Twitter zouden een abonnement moeten nemen. Volgens de bronnen is het niet duidelijk hoe waarschijnlijk het is dat een dergelijk abonnement in de toekomst gelanceerd wordt.

Twitter Blue

Daarnaast zou Musk ook het plan overwegen om in de toekomst alleen nog maar leden van het Twitter Blue-abonnement toe te laten op het socialemediaplatform. Voor 8 dollar per maand krijgen abonnees niet alleen een blauw vinkje, maar ook exclusieve functies. De dienst is momenteel beschikbaar in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en de Verenigde Staten. Volgens Musk moet het abonnement binnenkort naar de rest van de wereld worden uitgerold, al is het niet bekend wanneer dat zal gebeuren.

Adverteerders trekken zich terug

Hoewel Musk een dag na de overname van Twitter zei dat hij "de mensheid wil helpen", lijken adverteerders dat niet helemaal te geloven. Zo geven grote adverteerders veel minder geld uit aan het platform dan voor de overname. Twitteraars laten betalen voor Twitter zou dan ook één van de manieren zijn om meer inkomsten te genereren.

Ster advertentie
Ster advertentie