Games & gadgets

Elon Musk officieel eigenaar van Twitter: "Ik wil mensheid ermee helpen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk officieel eigenaar van Twitter: "Ik wil mensheid ermee helpen"

Miljardair Elon Musk heeft officieel Twitter overgenomen. Gisteren liep hij het hoofdkantoor van het bedrijf binnen en sprak hij met medewerkers. Op Twitter deelt hij ook een bericht om adverteerders van het bedrijf gerust te stellen: "Er is veel speculatie geweest en veel daarvan is niet waar", aldus Musk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gekalmeerd

In het gesprek met Twitter-medewerkers zou Musk het personeel vooral hebben gekalmeerd. Eerder kwam namelijk het bericht naar buiten dat hij driekwart van het personeel wilde ontslaan, maar gisteren zou Musk medewerkers verteld hebben dat dat niet waar is.

Verklaring

Ook heeft hij in een langere verklaring op Twitter de adverteerders gerustgesteld. "Ik geloof ook dat advertenties, als ze goed zijn gemaakt, kunnen informeren, plezieren en entertainen", schrijft Musk. "Het is daarom essentieel om Twitter-gebruikers advertenties te laten zien die zo relevant mogelijk zijn voor hen."

Verder schrijft hij dat er veel is gespeculeerd over zijn beweegredenen om het sociale media bedrijf over te nemen. "Ik heb het niet gedaan omdat het makkelijk zou zijn. Ik heb het niet gedaan om meer geld te verdienen. Ik heb het gedaan om de mensheid te helpen, van wie ik hou."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie