Games & gadgets

Elon Musk wil na overname Twitter drie kwart personeel ontslaan

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk wil na overname Twitter drie kwart personeel ontslaan

Zodra Elon Musk Twitter officieel heeft overgenomen, wil hij drie kwart van het personeel ontslaan, meldt The Washington Post. In totaal gaat dat over zo'n 5600 werknemers die hun baan verliezen.

Kleine gedeelte behoudt baan

Musk heeft investeerders in de Twitter-overname ingelicht over zijn plannen om een groot gedeelte van het personeel te ontslaan. Slechts 2000 mensen zouden hun baan behouden bij het sociale mediaplatform. Het huidige Twitter-management had echter ook al plannen om de loonkosten flink te verlagen. Tegen het einde van 2023 zouden de loonkosten met zo'n 800 miljoen worden verlaagd, mocht de overname van Musk niet doorgaan. Dat zou neerkomen op het vertrek van een kwart van het personeel.

De deal

Musk deed in april een bod van 44 miljard dollar (45 miljard euro) om Twitter over te nemen. Kort daarna kreeg de topondernemer spijt en besloot in juli dat hij van de deal af wilde. Daarop besloot Twitter Musk aan te klagen. De geplande rechtszaak daarover is tijdelijk stilgelegd. Begin deze maand heeft Musk namelijk laten weten dat hij toch bereid is om Twitter voor het afgesproken bedrag te kopen.

Ster advertentie
Ster advertentie