Up 2 Date

Stewardess SpaceX beschuldigt Elon Musk van seksueel grensoverschrijdend gedrag

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Stewardess SpaceX beschuldigt Elon Musk van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Een stewardess van het ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft Elon Musk in 2018 beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zo meldt Insider. Om te voorkomen dat deze informatie naar buiten zou komen, heeft SpaceX de vrouw 250.000 dollar betaald.

Paard in ruil voor massage

Uit documenten en interviews met betrokkenen blijkt dat Elon Musk de werkneemster van zijn bedrijf zou hebben betast tijdens een vlucht in het zakenvliegtuig van SpaceX. Ook zou hij haar zijn penis hebben laten zien en bood hij haar een paard aan in ruil voor een erotische massage.

Incident vond in 2016 plaats

Hoewel Musk in 2018 werd beschuldigd van het seksueel grensoverschrijdend gedrag zou het incident al in 2016 plaats hebben gevonden. De vrouw zou de Tesla-baas in eerste instantie hebben genegeerd. Twee jaar later kreeg ze echter het gevoel dat haar doorgroeimogelijkheden bij SpaceX verminderd waren, waardoor ze besloot om een klacht in te dienen tegen Musk. Het ruimtevaartbedrijf stelde daarna voor om haar contract af te kopen voor 250.000 dollar onder de voorwaarde dat ze niets zegt over wat er heeft plaatsgevonden.

"Politiek gemotiveerd"

Insider heeft contact gezocht met zowel SpaceX als Elon Musk, maar het ruimtevaartbedrijf wilde niet ingaan op de aantijgingen. Musk zei in een reactie aan de nieuwssite dat hij meer tijd nodig had om te reageren en dat er "meer schuilgaat achter dit verhaal". "Als ik geneigd zou zijn tot seksuele intimidatie, dan zou het onwaarschijnlijk zijn dat dit de eerste keer in mijn 30-jarige carrière is dat het aan het licht komt." Ook noemde hij het verhaal van Insider politiek gemotiveerd.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie