Up 2 Date

Elon Musk wil verbanning van Donald Trump op Twitter ongedaan maken

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk wil verbanning van Donald Trump op Twitter ongedaan maken

Als het aan Elon Musk ligt, mag Donald Trump weer terugkeren op Twitter, zodra de overname van het socialemediabedrijf rond is. Volgens de Tesla-oprichter was het een fout om de oud-president van de Verenigde Staten te verbannen van Twitter.

'Fout van Twitter'

Volgens Musk is het permanent verbannen van mensen op Twitter een averechtse werking. Zo zou het er juist voor zorgen dat mensen minder vertrouwen krijgen in het platform. "Ik denk dat het een fout was, omdat het een groot gedeelte van Amerika raakte en uiteindelijk heeft het er niet voor gezorgd dat Trump zijn invloed kwijt was", aldus Musk in een interview met de Financial Times.

Permanente ban

Trump werd begin vorig jaar twaalf uur verbannen door Twitter, omdat hij niet genoeg afstand nam van de bestorming van het Capitool. Kort daarna kwam hij opnieuw in de problemen door twee tweets waarin hij aankondigde niet naar de inauguratie van Joe Biden te gaan en daarbij ook zijn aanhangers roemde. Dat was voor Twitter genoeg reden om zijn account definitief te blokkeren.

'Vrijheid van meningsuiting'

Eind april werd bekend dat Musk maar liefst 44 miljard dollar had neergeteld voor de overname van Twitter. In een tweet gaf hij aan dat hij Twitter als een belangrijk middel ziet voor de vrijheid van meningsuiting. Ook geeft hij aan Twitter "beter dan ooit" te willen maken met allerlei nieuwe functies. Zo wil hij onder meer de algoritmes van Twitter 'open source' maken, waardoor gebruikers zelf aan Twitter kunnen sleutelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie