Games & gadgets

Apple bevestigt dat iPhone USB-C-ingang krijgt: "We hebben geen keus"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Apple bevestigt dat iPhone USB-C-ingang krijgt: "We hebben geen keus"

Greg Joswiak, vice-president van Apple, heeft in gesprek met Joanna Stern van The Wall Street Journal bevestigd dat toekomstige iPhones een USB-C-poort krijgen. Voor gebruikers betekent dit simpelweg dat de meeste gadgets, of ze nu door Apple of een ander bedrijf zijn gemaakt, met dezelfde kabel opgeladen kunnen worden.

Geen keus

Apple maakt momenteel (als enige) gebruik van de zogenoemde Lightning-poorten. Maar vanwege een nieuwe reeks voorschriften van onder meer de Europese Unie (EU) en Brazilië, die het gebruik van USB-C-poorten op smartphones verplicht stellen, kan Apple niet onder de wijziging uitkomen.

Apple heeft zich lang verzet tegen het idee. De EU heeft echter aangekondigd vanaf 2024 daadwerkelijk de wet te gaan handhaven, wat betekent dat het bedrijf gebruik zal moeten maken van USB-C-ingangen als het iPhones in de EU wil blijven verkopen. "Het is duidelijk dat we hieraan moeten voldoen. We hebben geen keus", zei Joswiak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet blij

Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste iPhones met deze nieuwe poorten worden uitgebracht. Hoe dan ook is Apple niet blij met de aankomende verandering. Volgens Joswiak heeft de wijziging grote gevolgen voor het klimaat. Ook zegt hij dat Apple beperkt wordt op het gebied van innovatie. "Volgens ons is het beter voor het milieu, en beter voor onze klanten, als regeringen geen verplichte standaard zouden opleggen", aldus de vice-president.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie