Games & gadgets

Functie iPhone 14 die ongelukken detecteert slaat alarm tijdens achtbaanritten

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Functie iPhone 14 die ongelukken detecteert slaat alarm tijdens achtbaanritten

De nieuwe functie in de iPhone 14 die ongevallen detecteert en automatisch het alarmnummer belt, blijkt nog niet helemaal optimaal te werken. Amerikaanse hulpdiensten werden namelijk al meerdere keren opgetrommeld door de ongevaldetectie vanuit een achtbaanrit. Dat meldt The Wall Street Journal.

Speciale sensor

Zowel de nieuwe iPhone 14 als de Apple Watch Series 8, SE en Ultra kunnen ongelukken detecteren. Met een sensor en een zogenoemde 'high-g accelerometer' kunnen hoge G-krachten worden geregistreerd die bij een ongeval vrijkomen. De sensoren zijn speciaal getraind om die krachten te detecteren en zodra dat gebeurt, geeft het apparaat een waarschuwing. Als de gebruiker die waarschuwing twintig seconden lang negeert, belt de iPhone automatisch de hulpdiensten.

Achtbaan

Waar Apple niet aan gedacht lijkt te hebben, zijn wilde achtbaanritten. Bij zo'n rit komen namelijk dezelfde G-krachten vrij en is het ook moeilijk voor een persoon om de waarschuwing binnen twintig seconden uit te zetten.

Volgens The Wall Street Journal-verslaggever Joanna Stern zijn de Amerikaanse hulpdiensten al minstens zes keer ingeschakeld tijdens een achtbaanrit in amusementspark Kings Island in Ohio. In een van de opnames van een noodoproep is het gegil van de inzittenden te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie