Games & gadgets

Elon Musk ontslaat Twitter-bedrijfstop dag na overname

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk ontslaat Twitter-bedrijfstop dag na overname

De Twitter-overname van Elon Musk voor 44 miljard dollar is officieel. Een dag na de overname heeft de miljardair meteen vier leden van de bedrijfstop van Twitter ontslagen, meldt The New York Times.

Fysiek uit gebouw gezet

Meteen nadat de overname was afgerond, zou Musk Twitter-topman Parag Agrawal hebben ontslagen. Daarnaast verloren nog zeker drie leden van de bedrijfstop hun baan: financiƫle topman Ned Segal, de hoogste juridische baas Vijaya Gadde en algemeen adviseur Sean Edgett. The New York Times meldt dat zeker een van deze leden fysiek het hoofdkantoor van Twitter is uitgezet door beveiliging.

Verklaring

Gisteren deelde Musk een verklaring op Twitter om adverteerders en personeelsleden van het bedrijf gerust te stellen, omdat eerder naar buiten was gekomen dat hij drie kwart van het personeel wilde ontslaan. Bij binnenkomst zou hij een groot gedeelte van het personeel hebben toegesproken om te zeggen dat het gerucht niet waar is.

Over zijn algemene beweegredenen om het bedrijf over te nemen, zegt Musk: "Ik heb het niet gedaan omdat het makkelijk zou zijn. Ik heb het niet gedaan om meer geld te verdienen. Ik heb het gedaan om de mensheid, waarvan ik hou, te helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie