Games & gadgets

Twitter komt na grijs vinkje nu ook met gouden vinkje

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Twitter komt na grijs vinkje nu ook met gouden vinkje

Twitter gaat naast een blauwe en grijze variant nu ook een gouden vinkje introduceren. Dat laat eigenaar Elon Musk weten. Eerder deze maand ontstond er chaos op Twitter vanwege de betaaloptie voor blauwe vinkjes, maar Musk besluit het dus nog wat ingewikkelder te maken.

Drie vinkjes

Doordat de blauwe vinkjes voor iedereen tegen betaling beschikbaar werden gesteld, maakten gebruikers aar massaal misbruik van door imitatieprofielen aan te maken. De betaaloptie werd daarom weer offline gehaald. Volgende week vrijdag hoopt Musk het nieuwe vinkjes-systeem te herintroduceren en daar komt behalve een blauw en grijs vinkje nog een gouden vinkje bij.

"Een gouden vinkje voor bedrijven, grijs vinkje voor overheid en blauw voor individuen (celebrity of niet)", zegt Musk, die daaraan toevoegt dat alle accounts handmatig zullen worden geverifieerd voordat ze een vinkje krijgen. "Pijnlijk, maar nodig", zegt Musk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onrustig

Sinds Musk Twitter heeft overgenomen, is het onrustig rondom het bedrijf. De miljardair ontsloeg meer dan de helft van het personeel en vroeg hij de overgebleven personeelsleden om te beloven "lange dagen op hoge intensiteit" te werken. Als ze daar niet mee instemden, konden zij ook vertrekken. Volgens geruchten zou echter zo'n 75 procent van de personeelsleden hebben geweigerd deze belofte te doen. Even later was de #RIPTwitter trending, doelend op een mogelijk faillissement van het bedrijf.

Ster advertentie
Ster advertentie