Games & gadgets

Sony en Honda van plan om PS5 in elektrische auto's te plaatsen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Sony en Honda van plan om PS5 in elektrische auto's te plaatsen

Op zoek naar een PlayStation 5 én een nieuwe auto? Dan hebben Sony en Honda wellicht wat leuks voor je in petto. De twee Japanse bedrijven hebben namelijk hun krachten gebundeld om elektrische auto's te produceren waarin de PS5 geïmplementeerd wordt.

PS5 in de auto

Sony en Honda hebben in september Sony Honda Mobility opgericht waarmee ze de strijd aan willen gaan met andere fabrikanten van elektrische wagens, in het bijzonder Tesla. Hoewel er nog geen concept cars zijn verschenen van het pas opgerichte bedrijf, zegt bestuursvoorzitter Izumi Kawanishi tegen de Financial Times dat het "technisch mogelijk" is dat er een PS5 in de auto verwerkt wordt.

Auto met hoge entertainmentwaarde

Volgens Kawanishi is het niet alleen de bedoeling dat je een ritje kunt maken in de elektrische Honda, maar dat het voertuig ook voorzien is van verschillende vormen van entertainment, waaronder games, films en muziek. Aangezien de Japanse autofabrikant wel het een en ander weet over het bouwen van auto's, is het de taak aan Sony om voor het entertainmentgedeelte te zorgen.

Nieuwe PS5?

Het eerste model van de 'vermakelijke auto' moet in 2025 op de markt verschijnen. Tot die tijd zal je nog steeds je uiterste best moeten doen om een PS5 te kunnen scoren. De populaire console is namelijk nog altijd slecht verkrijgbaar, maar daar komt wellicht volgend jaar verandering in. Het gerucht gaat dat Sony volgend jaar een kleiner model van de PS5 gaat uitbrengen.

Ster advertentie
Ster advertentie