Games & gadgets

Elon Musk wil Twitter-bestuur uit handen geven

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk wil Twitter-bestuur uit handen geven

De nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, wil het bestuur van het social media platform uit handen geven. Dat meldt persbureau Reuters. Voorlopig behoudt Musk nog wel zelf de controle.

Voorlopig nog aan het roer

In een tweet bevestigt Musk dat hij het bedrijf voorlopig nog zal leiden, omdat het enige tijd duurt om orde op zaken te stellen. Daarnaast moet volgens hem nog de juiste persoon gevonden worden om die taak op zich te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jack Dorsey

Jack Dorsey werd genoemd als mogelijke bestuurder, maar zelf heeft de oud-CEO van Twitter inmiddels laten weten dat hij niet in aanmerking komt. Hij beantwoordde een vraag van een twitteraar die wilde weten of hij opnieuw topman wil worden met "nee".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontslaan personeel

Musk is sinds de overname druk bezig geweest met de reorganisatie van het bedrijf. Zo werd tijdens de eerste ontslaggolf bijna de helft van het personeel ontslagen. Vervolgens zou Musk de overgebleven werknemers hebben gevraagd om te beloven dat zij "lange dagen op hoge intensiteit" werken. Ze hebben tot vandaag om die belofte te doen en als ze dat niet doen, worden ook zij ontslagen.

Ster advertentie
Ster advertentie