Games & gadgets

Vinkjesverwarring: Twitter krijgt naast het blauwe vinkje nu ook een grijs vinkje

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vinkjesverwarring: Twitter krijgt naast het blauwe vinkje nu ook een grijs vinkje

Bijna iedereen kent het blauwe vinkje op Twitter wel. Hiermee kan je zien of een account van bijvoorbeeld een artiest, bedrijf of journalist echt is. Binnenkort kan echter iedereen het blauwe vinkje tegen betaling krijgen. Daarom komt Twitter met iets nieuws om toch accounts te blijven verifiëren: het grijze vinkje.

Blauw

Het blauwe vinkje betekent nu nog dat een account geverifieerd is. Een afdeling bij Twitter verifieert dan de identiteit van het account: is het echt wel de persoon die je denkt dat het is? Binnenkort kan echter elke gebruiker die 8 dollar per maand over heeft voor een Twitter Blue-abbonement zo'n blauw vinkje achter zijn naam zetten. Hiermee vervalt de waarde van het vinkje dus al snel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grijs

Om toch nog te laten zien welke gebruikers geverifieerd zijn, wordt het grijze vinkje geïntroduceerd. Achter dit vinkje komt de toevoeging 'officieel' te staan om duidelijk te maken dat het gaat om een gecontroleerd account. Twitter geeft dit alleen aan gebruikers als de kans groot is dat anderen zich zullen voordoen als die persoon of organisatie. Dat moet bijvoorbeeld de verspreiding van nepnieuws tegengaan.

Ster advertentie
Ster advertentie