Games & gadgets

Elon Musk klaagt student aan voor volgen privévliegtuig

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Elon Musk klaagt student aan voor volgen privévliegtuig

Elon Musk heeft een Amerikaanse student, genaamd Jack Sweeney, aangeklaagd voor het volgen van zijn privévliegtuig via een Twitter-account. Dat meldt BBC News. Ook blokkeerde Twitter gisteren al het account waarmee Sweeney vluchtinformatie van de privéjet deelde.

Eerder aanbod geweigerd

Musk probeerde het account, genaamd @elonjet, sinds vorig jaar november al offline krijgen. Het account zou namelijk veiligheidsrisico's veroorzaken. De huidige Twitter-baas verzocht Sweeney persoonlijk het account offline te halen in ruil voor 5.000 dollar. De student weigerde dat aanbod: hij vroeg om 50.000 dollar of een Tesla.

Doxing

Volgens Musk en zijn juridische team heeft Sweeney zich schuldig gemaakt aan doxing: het publiceren van gevoelige persoonlijke informatie over iemand op het internet. Op Twitter liet Musk al weten ieder account dat zich schuldig maakt aan doxing te schorsen. "Elk account dat realtime locatie-informatie van iemand doxt zal worden opgeschort, omdat het tot veiligheidsrisico's leidt. Dit geldt ook voor het plaatsen van links naar sites met realtime locatie-informatie", leest het in de tweet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie