Naar homepage
Entertainment

Défano Holwijn krijgt racistische tirade op Insta Live: "Ga terug naar je eigen land"

foto: Instagram: @defano.holwijn
  1. Newschevron right
  2. Défano Holwijn krijgt racistische tirade op Insta Live: "Ga terug naar je eigen land"

Défano Holwijns livestream op Instagram nam gisteren een bizarre wending. De influencer ging live om les te geven over racisme tijdens zijn zogeheten Black Lives Matter-class. Daarbij gaat hij het gesprek aan met zijn volgers, maar helaas reageerde niet iedereen op een nette manier. Dat laatste is nog een understatement. Zo begon een jongen hem op racistische wijze uit te schelden.

Live

Onder de livestream reageerden veel mensen waaronder de jongen die racistische woorden typte naar Défano. Zodoende besloot Défano hem uit te nodigen om live te gaan. De jongen accepteerde het verzoek, maar zijn beeld was zwart, waardoor hij niet te zien was. Toen Défano hem vriendelijk vroeg of hij het licht aan kon zetten, antwoordde de jongen onder andere: "Jij bent toch ook zwart? Ik zie jou ook niet."

Racistische tirade

De jongen ging vervolgens door met zijn racistische tirade waarbij hij allerlei racistische en beledigende termen gebruikte. Ook noemde hij Défano een 'traditieverzieker' en verzocht hij hem op een zeer beledigende manier om 'terug te gaan naar zijn eigen land'.

Défano bleef rustig en besloot het gesprek af te sluiten. Nadat hij de jongen uit het live-gesprek had gezet, besprak hij wat er zojuist gebeurd was.

"Nou jongens, dit is dus een voorbeeld van hoe het niet moet. Dit zijn dus de dingen waar de mensen heel emotioneel en boos om worden. [...] Ik heb het expres iets langer door laten gaan, zodat jullie snappen wat sommige mensen op een regelmatige basis meemaken. Dit is niks nieuws."

Steunbetuigingen

Op Instagram krijgt Défano veel steunbetuigingen. Zo schrijft Bram Krikke: "Wat een debiel... Complimenten hoe rustig je blijft". Ook actrice Stephanie van Eer was trots op hoe Défano met de situatie omging en schreef: "You did great". Een met stomheid geslagen Nochtli reageert: "Wauw.. gewoon wauw. Goed dat je rustig bleef en het daarna zelfs uitlegde". Ook Frenna wist niet wat hij zag en vroeg Défano gelijk om advies: "Kan jij mij leren zo geduldig te blijven?"

Ster advertentie
Ster advertentie