Entertainment

Pusha T weg bij Ye's label G.O.O.D. Music: "Hij praat niet meer tegen me"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Pusha T weg bij Ye's label G.O.O.D. Music: "Hij praat niet meer tegen me"

Pusha T staat niet langer onder contract bij Kanye Wests platenlabel G.O.O.D. Music. Ook heeft hij zijn functie als bestuursvoorzitter van het label neergelegd. Dat laat Push weten in een interview met XXL.

'Niet down met hem'

Pusha T vertelt dat hij afstand nam van Ye na alle controverse rond zijn antisemitische uitspraken. Sindsdien hebben de twee elkaar niet meer gesproken. "Hij praat nu niet meer tegen me. Als je niet met hem bent, dan ben je niet down. En momenteel ben ik niet down met hem. Ik geef daar niet aan toe. Ik ben gewoon niet down met hem." Push vertelt ook dat hij niet precies weet hoe het mentaal met zijn voormalige labelbaas gaat. "Ik weet het niet. Iets zegt me dat het gewoon niet helemaal goed gaat met hem. Tegelijkertijd moet ik zeggen dat hij uitspraken doet die ik niet kan verdedigen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vaker meningsverschillen

In het interview vertelt Pusha T ook dat hij vaker meningsverschillen had met Ye. Hij vond het echter niet nodig om zich publiekelijk van Ye's discutabele uitspraken te distantiëren. "In 2010 begonnen we samen te werken. Mijn vriendschap met hem is dan ook altijd anders geweest in vergelijking met andere artiesten. Ik hoefde nooit te letten op wat ik tegen hem zei. Ik uitte altijd mijn mening. Mensen moeten ook beseffen dat meningsverschillen tussen mij en hem niets nieuws zijn."

De rapper refereert vervolgens naar 2018 toen, Ye Donald Trump steunde tijdens de verkiezingen, terwijl Push zelf Hilary Clinton steunde. "Ik was degene die zei dat de MAGA-pet het nieuwe KKK-gewaad is, terwijl hij mijn album (Daytona, red.) aan het produceren was. Het is hetzelfde geval als met Drake. Ik heb beef met hem, maar ondertussen loopt Ye een concert te geven met hem."

It's Almost Dry

Pusha T bracht in april dit jaar zijn laatste album It's Almost Dry uit via het label G.O.O.D. Music. Het album werd voor de helft geproduceerd door Ye en kon rekenen op lovende kritieken. Ook scoorde Push hiermee zijn eerste nummer 1-album in de Amerikaanse Billboard Top 200

Ster advertentie
Ster advertentie