Entertainment

Drake en 21 Savage schikken met Vogue over gebruik neppe cover

foto: YouTube: Drake
  1. Newschevron right
  2. Drake en 21 Savage schikken met Vogue over gebruik neppe cover

Drake en 21 Savage hebben geschikt met Condé Nast, het moederbedrijf van Vogue, over het gebruik van een neppe cover van het modeblad. De rappers werden aangeklaagd nadat zij een neppe cover van het blad gebruikten ter promotie van hun nieuwe album Her Loss.

De aanklacht

Volgens Condé Nast maakten Drake en 21 Savage ten onrechte reclame met de neppe Vogue-cover. Lezers en fans van het tijdschrift zouden misleid zijn en hebben gedacht dat Vogue zelf reclame maakte voor Her Loss. Ook zou Condé Nast meermaals hebben verzocht om het promotiemateriaal met de Vogue-cover offline te halen, waar de rappers geen gehoor aan zouden hebben gegeven. Daarnaast vermeldden de rapper in hun socialmediaberichten niet dat het om een nepversie van het blad ging.

Schikking

Drake en 21 Savage werden voor 4 miljoen dollar (3,74 miljoen euro) aangeklaagd door het bedrijf. Pitchfork meldt dat er een schikking is getroffen, al is het niet bekend voor welk bedrag er is geschikt. Wel is bekend dat de rappers volgens de overeenkomst een permanent verbod hebben op verder gebruik van de Vogue-handelsmerken.

Ster advertentie
Ster advertentie