Entertainment

Beyoncé en Jay-Z ontvangen ereprijs voor hun inzet voor de LGBTQ-gemeenschap

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé en Jay-Z ontvangen ereprijs voor hun inzet voor de LGBTQ-gemeenschap

Beyoncé en Jay-Z worden door homorechtenorganisatie GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) geëerd met de Vanguard Award. Elk jaar reikt GLAAD deze award uit aan een entertainer die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het promoten van gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, bi's en transgenders. Deze speciale prijs zal op 28 maart, tijdens de uitreiking van de jaarlijkse GLAAD Media Awards, uitgereikt worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

iconen

Sarah Kate Ellis, voorzitter van GLAAD, zegt op de website: "Beyoncé en Jay-Z zijn wereldwijde iconen en gepassioneerde verdedigers van mensenrechten en acceptatie van alle mensen. Wanneer zij spreken, raakt de wereld geïnspireerd." Eerder wonnen onder andere Jennifer Lopez, Britney Spears, Janet Jackson en Jennifer Anniston de Vanguard Award.

Jay's moeder

Zowel Jay als Beyoncé worden geprezen voor hun inzet voor de LGBTQ-gemeenschap en het verspreiden van positieve boodschappen. Zo heeft Bey zich uitgesproken tegen discriminerende wetten in North Carolina en heeft ze in verschillende video's LGBTQ-personen naar voren laten komen, net als in haar kledinglijn Ivy Park. Jay-Z en zijn moeder Gloria Carter wonnen vorig jaar een Special Recognition Award voor het nummer en de bijbehorende video Smile. Hierin kwam zijn moeder als lesbienne uit de kast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie