Entertainment

J. Cole: "Mijn moeder kwam erachter dat ik rookte toen ik zes was"

foto: YouTube: ESPN
  1. Newschevron right
  2. J. Cole: "Mijn moeder kwam erachter dat ik rookte toen ik zes was"

In de podcast Lead By Example van ESPN-presentator Bob Myers vertelt J. Cole onder meer over de fouten in zijn leven waar hij het meest van geleerd heeft. Op basis daarvan vraagt Bob hem naar het domste wat hij als kind deed, waarop de rapper onthult dat hij op zesjarige leeftijd al sigaretten rookte. "Mijn moeder was in shock toen ze daar achter kwam."

Zes jaar oud

Hoewel J. Cole over het algemeen bekendstaat als een diepgaande rapper met wijze teksten, laat hij weten dat hij in zijn jeugd ook hele onverstandige dingen gedaan heeft. Op jonge leeftijd was hij veel buiten, wat ertoe leidde dat hij veel omging met oudere kinderen uit de buurt. "Het is bizar als ik eraan terugdenk, maar ik begon met roken toen ik zes jaar oud was."

Quote

De oudere boys vonden het lollig als ik rookte.

J. Cole

Lollig

Volgens Cole voelde het destijds stoer om met een sigaret door de buurt te lopen. "En voor de oudere boys was het grappig. Hun waren ongeveer een jaar of tien en gingen met mijn broer om." De rapper benadrukt dat de oudere jongens er op die leeftijd niet mee bezig waren om Cole te helpen. "Niemand bekommerde zich echt om mij. Zij waren zelf ook nog superjong en rookten sigaretten. Het was niet zo dat ze het gingen afraden. Ze vonden het juist lollig als ik het deed."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ik ga het ontkennen'

Cole legt uit dat hij in een periode van ongeveer drie weken bijna dagelijks sigaretten rookte. Zijn broer was niet op de hoogte van de nieuwe gewoonte van zijn kleine broertje. "Op een dag stond mijn broer erbij toen ik aan een van onze matties vroeg: 'Hey, heb je een sigaret voor me?'. Mijn broer kon zijn oren niet geloven." Nadat zijn vrienden bevestigd hadden dat Cole rookte, kondigde zijn broer aan dat hij het aan hun moeder zou vertellen. "Ik dacht bij mezelf: nou en? Ga je gang. Als ze aan me vraagt of ik rook, zeg ik gewoon 'nee'."

Terwijl Cole's broer naar huis toeliep om zijn zesjarige broertje bij hun moeder te verlinken, stak Cole zelf nog een sigaret op. "Dit is hoe dom ik was, haha. Ik stond er geen seconde bij stil dat ik helemaal naar rook zou stinken." Hij was dan ook niet bang dat zijn moeder hem zou straffen, omdat hij van plan was om tegen haar te liegen.

Quote

Ik brak haar hart om twee redenen.

J. Cole

Life-changing

Eenmaal thuis aangekomen, vroeg Cole's moeder aan hem of hij rookte. In eerste instantie hield hij zich aan zijn plan en ontkende hij. "Maar dit is een van de meest life-changing moments die ik ooit meegemaakt heb: ik zag haar gezicht toen ze zich realiseerde dat mijn adem naar rook stonk en besefte hoe erg ik haar teleurgesteld had." Volgens de rapper brak hij zijn moeders hart om twee redenen. "Haar 'baby' van zes jaar oud bleek sigaretten te roken en daarnaast ook nog eens in staat om daar glashard over te liegen in haar gezicht. Ze was helemaal in shock."

'Zal haar blik nooit vergeten'

Cole legt uit dat hij door de situatie op jonge leeftijd leerde dat hij anderen pijn kon doen met zijn acties. "Er zijn mensen op deze wereld die om je geven. Door dat moment ging ik inzien dat ik niet alleen voor mijzelf leef. Het is zo'n belangrijke les geweest voor de rest van mijn leven. Achteraf kan ik erom lachen, maar ik zal mijn moeders blik die dag nooit vergeten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie