Entertainment

Kelis boos dat Beyoncé zonder toestemming sample van 'Milkshake' heeft gebruikt

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kelis boos dat Beyoncé zonder toestemming sample van 'Milkshake' heeft gebruikt

Terwijl velen al aan het genieten zijn van Beyoncés zevende plaat Renaissance heeft Kelis een minder plezierige ervaring met het album. De R&B-zangeres kwam er tot haar teleurstelling gisteren pas achter dat Beyoncé zonder haar toestemming een sample van haar hit Milkshake heeft gebruikt.

Milkshake-sample

Kelis werd door meerdere fans via Instagram erop gewezen dat Beyoncé een sample van het nummer Get Along With You had gebruikt. Uiteindelijk kwam ze erachter dat het niet om een sample van dat nummer ging, maar om een sample van de hit Milkshake. In twee videoberichten op Instagram uit ze haar frustraties over het feit dat er geen contact met haar is opgenomen om de sample te mogen gebruiken. "Ik heb er geen problemen mee dat ik gesampled wordt, maar we hebben elkaar ontmoet. We kennen elkaar en hebben gemeenschappelijke vrienden. Het is niet moeilijk voor haar om me te contacteren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Diefstal"

Kelis voelt zich overduidelijk niet gevleid door het gebruik van de sample en beschuldigt Beyoncé daarom van diefstal. "Dit is geen samenwerking, maar diefstal. Hoe kan er sprake zijn van een samenwerking als je niet eens even contact met me opneemt om te kijken of alles cool is? Dit zou ik een andere artiest nooit aandoen."

Opgelicht

Los van Beyoncé haalt Kelis ook uit naar Pharrell Williams en Chad Hugo, bekend als het productieteam The Neptunes. De zangeres claimt dat de twee producers haar hebben opgelicht door alle songrwriting credits naar zich toe te trekken. Daardoor verdient zij momenteel niets aan de singles, waaronder Milkshake, die ze heeft uitgebracht toen ze nog onder contract stond bij Star Trak, het voormalige label van Pharrell. "Toen ik nog onder contract stond bij hem nam hij alle songwriting credits voor zijn rekening, terwijl hij nog nooit een tekst heeft geschreven. Dat is problematisch."

Juridische stappen?

Het is onduidelijk of Kelis juridische stappen gaat ondernemen. Wel zegt ze in het tweede videobericht dat er iets gedaan moet worden aan het gebruik van samples zonder toestemming. "Ik denk echt dat hier iets aan gedaan moet worden. Het gebeurt zo vaak bij zoveel verschillende artiesten en het is tijd dat er iets aan gedaan wordt."

Ster advertentie
Ster advertentie