Music

Beyoncé brengt met 'Renaissance' haar meest experimentele album tot nu toe uit

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Beyoncé brengt met 'Renaissance' haar meest experimentele album tot nu toe uit

Ruim zes jaar na de release van Lemonade is het eindelijk zover! Beyoncé is terug met haar gloednieuwe plaat Renaissance. Fans zullen wellicht even moeten wennen aan Renaissance, want meer dan ooit tevoren experimenteert de iconische zangeres met verschillende muziekstijlen op een album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Experimentele sound

In de bedankjes van Renaissance praat Beyoncé onder andere over hoe haar nieuwe plaat tot stand kwam. "Dit project met drie actes is in drie jaar tijd opgenomen tijdens de pandemie. Een tijd om stil te zijn, maar ook een tijd waarin ik het meest creatief was." Die creativiteit is duidelijk terug te horen op het nieuwe album. Qua sound gaat Renaissance alle kanten op en horen fans de zangeres experimenteren met genres als house, gospel, afropop en hiphop. Daarnaast bevat het 16 tracks-tellende album vele samples en zijn er gastbijdrages geleverd te horen van Beams, Grace Jones en Tems.

"Mooie ontdekkingsreis"

Eind vorige maand schreef Beyoncé nog in een bericht op Instagram dat ze het maakproces van Renaissance ervaarde als een "mooie ontdekkingsreis". "Het maken van dit album liet me toe om me vrij en avontuurlijk te voelen in een tijd waarin weinig anders in beweging was", schreef ze in de caption, doelend op de coronapandemie. "Mijn bedoeling was om een veilige plek te creëren, een plek zonder oordeel. Een plek om vrij te zijn van perfectionisme en overdenken. Een plek om te schreeuwen, los te laten, vrijheid te voelen. Het was een mooie ontdekkingsreis."

Albumreeks

Met een speelduur van 62 minuten is Renaissance een stuk langer dan zijn voorganger en zoals het ernaar uitziet heeft Beyoncé wellicht binnenkort nog meer in petto voor fans. Renaissance moet namelijk de eerste plaat in een albumreeks worden, wat hoogstwaarschijnlijk betekent dat de Beyhive niet weer 6 jaar hoeft te wachten op een nieuw album.

"Bedankt voor jullie steun en geduld"

Ook sprak Beyoncé in een nieuwe Instagrampost haar waardering uit voor haar trouwe fans. Renaissance lekte twee dagen geleden namelijk uit, nadat de fysieke versie van het album in Frankrijk al in de verkoop ging. Velen besloten het album niet illegaal te beluisteren en te wachten tot de officiële release, wat gelukkig niet onopgemerkt bleef. "Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie liefde en bescherming", schrijft de zangeres. "Het betekent alles voor me. Bedankt voor jullie steun en geduld. We gaan onze tijd hiervoor nemen en genieten van de muziek. Ik zal alles blijven geven en mijn best doen om jullie vreugde te brengen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie