Entertainment

Acteur John Boyega stopt met parfummerk vanwege Chinees reclamespotje

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Acteur John Boyega stopt met parfummerk vanwege Chinees reclamespotje

Star Wars-acteur John Boyega is niet langer ambassadeur van parfummerk Jo Malone. De acteur is boos vanwege een reclamespotje dat hij heeft gemaakt voor het merk. In de Chinese versie is John namelijk vervangen door een lokale acteur.

aftershave

John had zelf een reclamefilmpje opgenomen vanuit huis om aftershave aan te prijzen. "Hun beslissing om mijn campagne in China te vervangen, mijn concept te gebruiken maar mij te vervangen door een lokale merkambassadeur zonder mijn toestemming of kennis was fout", schrijft de Star Wars-acteur op Twitter. "Hoewel veel merken begrijpelijk een diversiteit aan wereldwijde en lokale ambassadeurs gebruiken, kan ik het niet goedkeuren dat op deze manier minachtend iemands cultuur wordt uitgewisseld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ook boos op disney

Het parfummerk heeft laat weten de beslissing van John te respecteren. Eerder zei het parfummerk al dat het "een misstap" was om de acteur te vervangen in de reclame. John had recent ook kritiek op hoe Disney zijn personage Finn in de laatste Star Wars-trilogie had neergezet. Volgens de acteur werd zijn rol als eerste zwarte stormtrooper aan hem 'verkocht' als 'cruciaal voor het plot', maar kregen zijn witte collega's een stuk meer tijd voor de camera.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie