Entertainment

Chrissy Teigen open over racisme tegen haar en haar man John Legend

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Chrissy Teigen open over racisme tegen haar en haar man John Legend

Ook Chrissy Teigen (34) en haar hubby John Legend krijgen regelmatig te maken met racisme. Chrissy is daar open over in een interview met Marie Claire, waarin Black Lives Matter uitgebreid aan bod komt. Met name één bepaald moment bezorgde haar slapeloze nachten.

'wegwezen hier!'

"We reden 's avonds in de auto door een mooie wijk, op zoek naar het huis van Johns peetmoeder. Achter ons reden twee mannen in een pickup-truck. Ze seinden naar ons met groot licht. Toen we stopten, vroegen ze waar we naar op zoek waren, waarop we hun het adres gaven. Toen zeiden ze letterlijk: wegwezen hier jullie! Vervolgens bleven ze ons achtervolgen tot bij de oprit en bleven ze ons in de gaten houden totdat we binnen waren. Dat gaf me een heel naar gevoel", vertelt Chrissy.

john niet emotioneel

Chrissy herinnert zich nog goed dat ze toen voor het eerst meemaakte wat zwarte mannen in de Verenigde Staten dagelijks meemaken. "Ik was nog uren aan het huilen, terwijl John er totaal niet emotioneel van werd. Daardoor realiseerde ik dat hem dit vaker was overkomen. Dat vond ik heel erg."

zorgen

Chrissy en John hebben twee kinderen: dochter Luna (4) en zoon Miles (2). Onlangs maakte het stel bekend dat er een derde kind op komst is. Chrissy maakt zich zorgen om haar kinderen en wat zij eventueel meekrijgen van racisme. "Als het gaat om anders behandeld worden vanwege de kleur van je huid, zal ik John vragen om mij daarin heel erg te helpen."

"Het maakt niet uit of je rijk of beroemd bent; ze zullen altijd deze kleur huid houden. En hoewel ze ook Aziatisch bloed in zich hebben, is hun huidskleur zwart. We proberen met hen te praten alsof het kleine volwassenen zijn, in woorden die ze begrijpen, om hen te laten weten dat het een heel serieus onderwerp is en ze mogen zoveel vragen stellen als ze willen."

president

Volgens Chrissy heeft het racisme in Amerika nu deels te maken met de huidige president van het land. "Mensen voelen zich heel zelfverzekerd om racistisch te zijn, omdat ze worden gesteund door de president", legt ze uit. "Dit is zo'n pijnlijke, rare, president geworden voor zoveel Amerikanen en ik ga vechten om deze persoon uit de 'global office' te krijgen, want ik kan niet nog vier jaar leven met deze haat die door Amerika kookt."

Ster advertentie
Ster advertentie