Entertainment

Cristiano Ronaldo eerste persoon met ruim half miljard volgers op Instagram

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo eerste persoon met ruim half miljard volgers op Instagram

Mocht Cristiano Ronaldo binnenkort besluiten om een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière, dan kan hij nog altijd met het grootste gemak influencer worden. De Manchester United-speler is namelijk de eerste persoon ooit met meer dan 500 miljoen volgers op Instagram.

Razend populair

Ronaldo is al langer razend populair op Instagram. In september 2020 bereikte de Portugese sterspeler de 237 miljoen volgers, waarmee hij de meest gevolgde persoon werd op het social mediaplatform. Sinds vorig jaar nam het aantal volgers in rap tempo toe. In juni 2021 bereikte hij de 300 miljoen volgers. Nog geen negen maanden later stond de teller alweer op 400 miljoen en nu bereikt hij een nieuwe mijlpaal met maar liefst 500 miljoen volgers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afstand tot #2 nog groter

De invloed van de 'Instagram-koning' breidt zich nog elke dag razendsnel uit. Zo krijgt Ronaldo er per dag bijna 300.000 volgers bij. Daarmee wordt de afstand tot de nummer 2 alsmaar groter. Op die plek staat zijn rivaal Lionel Messi met 376 miljoen volgers. Verder laat de 37-jarige voetballer ook andere populaire bekendheden achter zich op Instagram, onder wie Kylie Jenner (372 miljoen), Selena Gomez (357 miljoen), Dwayne 'The Rock' Johnson (348 miljoen) en Ariana Grande (340 miljoen).

Twee miljoen dollar per gesponsorde post

Hoewel Ronaldo het grootste gedeelte van zijn inkomen te danken heeft aan het profvoetbal, verdient hij aardig met zijn Instagramaccount. Zo zou hij ongeveer 2 miljoen dollar verdienen per gesponsorde Instagrampost.

Ster advertentie
Ster advertentie