Entertainment

Dichteres Amanda Gorman straalt op cover Time Magazine

foto: TIME Magazine
  1. Newschevron right
  2. Dichteres Amanda Gorman straalt op cover Time Magazine

Voor Amanda Gorman is 2021 nu al een topjaar. De 22-jarige dichteres maakte vorige maand enorme indruk met haar speech tijdens de inauguratie van President Biden, sleepte kort daarna een modellencontract binnen en draagt dit weekend een gedicht voor tijdens de Super Bowl-finale. Nu staat ze opnieuw in de spotlight, want ze siert de cover van een speciale editie van Time Magazine, waarin ze in gesprek gaat met voormalig first lady Michelle Obama.

Quote

Ik ben geen bliksem die maar één keer inslaat. Ik ben de orkaan die elk jaar terugkomt en je kunt me snel opnieuw verwachten.

Amanda Gorman

Druk

In het interview praten de twee vrouwen onder andere over Amanda's optreden bij de inauguratie, de rol van kunst in activisme en de druk waar zwarte vrouwen in de spotlight mee te maken krijgen. Amanda vertelt over de onzekerheden waar ze mee worstelt:

"Als zwart meisje in het openbaar spreken is al spannend genoeg, om het podium op te komen met mijn donkere huid en mijn haar en mijn ras. Als iemand met een spraakgebrek wordt dat imposter syndroom ook altijd verergerd, omdatvik me zorgen maak: is wat ik zeg wel goed genoeg? En dan nog de extra angst: is de manier waarop ik het zeg wel goed genoeg?"

Spraakgebrek

Over dat spraakgebrek, waar je inmiddels haast niks meer van terughoort, sprak Amanda zich al eerder uit. Waar president Biden stotterde, had Amanda moeite met het uitspreken van sommige letters, waardoor die gewoon wegvielen. "Lange tijd zag ik dat als een zwakte. Nu zie ik het als kracht, omdat het me een schrijver heeft gemaakt. Ik moest een vorm vinden waarmee ik kon communiceren op een andere manier dan mijn mond."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dankbaar en trots

Op Instagram laat Amanda weten hoe blij ze is met de cover: "Ik ben zo trots om onderdeel te zijn van een nummer dat zoveel zwarte artiesten, naar wie ik jaren heb opgekeken, in de spotlight zet. Zoals het nummer zegt: 'THE RENAISSANCE IS BLACK'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie