Entertainment

Inauguratiegedicht levert Amanda Gorman modellencontract op

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Inauguratiegedicht levert Amanda Gorman modellencontract op

Tot aan een aantal dagen geleden was de 22-jarige dichteres Amanda Gorman nog relatief onbekend. Dat veranderde al snel nadat ze indruk maakte met haar gedicht tijdens de inauguratie van president Joe Biden. Het succes gaat verder, want Amanda heeft een contract getekend bij IMG Models. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Jongste dichteres ooit

Het is sinds 1961 een traditie in de VS dat de inauguratie van een Amerikaanse president poëtisch wordt afgesloten met een gedicht. Amanda was de jongste dichteres ooit die haar werk mocht laten horen tijdens zo'n inhuldiging. Ze las haar gedicht The Hill We Climb voor, met daarin hoopvolle woorden voor de toekomst.

"We hebben krachten gezien die onze natie eerder zouden verscheuren dan ze te delen, die ons land zouden vernietigen om de democratie te hinderen en dit was bijna gelukt, maar democratie kan dan wel tijdelijk opzij geduwd worden, maar nooit blijvend verslagen worden."

Immens populair

De 22-jarige dichteres werd immens populair na haar gedicht tijdens de inauguratie, zo bleek wel op haar social media. Ze ging op Instagram namelijk in één klap van 45.000 naar 3,1 miljoen volgers. Op Twitter ging het ook los: van 7000 naar 1,4 miljoen volgers.

Nieuw stijl-icoon

Amanda, die met haar gele Prada-jas en rode haardband opviel, werd na haar optreden een nieuw stijl-icoon genoemd door modeblad WWD. De jas bleek een cadeautje te zijn van Oprah Winfrey en volgens Vogue was de rode haarband in een mum van tijd uitverkocht.

Ook IMG Models is ervan overtuigd dat Amanda een nieuw stijl-icoon is, zo heeft ze volgens The Hollywood Reporter een contract getekend bij het modellenbureau. Maar dat is nog niet alles, want Amanda wordt inmiddels ook vertegenwoordigd door een groot aantal bekende Hollywoodnamen. Behalve haar contract bij IMG Models heeft ze daarnaast inmiddels een literair agent, een impresariaat en een entertainmentadvocaat. Kortom, het gaat lekker met Amanda.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie