Naar homepage
Up 2 Date

Joe Biden en Kamala Harris verkozen tot TIME Person of the Year

foto: Instagram/TIME
  1. Newschevron right
  2. Joe Biden en Kamala Harris verkozen tot TIME Person of the Year

TIME heeft dit jaar Joe Biden en Kamala Harris verkozen tot persoon van het jaar. De prestigieuze titel gaat dit jaar naar hen, omdat ze volgens het Amerikaanse tijdschrift hebben laten zien dat "de kracht van empathie sterker is dan die van verdeeldheid".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PERSON OF THE YEAR

De titel Person of the Year wordt sinds 1927 gegeven aan de persoon die volgens het blad het invloedrijkst is geweest het afgelopen jaar. De titel kan ook gegeven worden aan een groep. Zo werd in 2017 de #metoo-beweging benoemt tot Person Of The Year. Vorig jaar ging de titel naar klimaatactivist Greta Thunberg.

Dit jaar gaat de prijs dus naar Biden en Harris, die afgelopen november de Amerikaanse presidentsverkiezingen namens de Democratische Partij wonnen. Volgens het blad had Biden Kamala Harris nodig om zijn visie te realiseren. Hij wist dat hij zelf niet alles kon bieden als 78-jarige witte man: "Zoals echte verandering, een nieuw perspectief en een belichaming van de Amerikaanse diversiteit." Het feit dat er voor het eerst een zwarte Aziatisch-Amerikaanse vrouw is verkozen tot vicepresident, is volgens het blad "een nalatenschap, een nieuwe weg en een deur die verder open gaat".

Andere titels

TIME deelde naast Person of the Year ook andere titels uit. Zo werd LeBron James verkozen tot Athlete of the Year en kreeg BTS de titel van Entertainer of the Year.

Daarnaast reikte TIME dit jaar voor het eerst de titel Kid of the Year uit. Vorige week werd bekendgemaakt dat die eer naar de Indiaas-Amerikaanse Gitanjali Rao. Het 15-jarige meisje zet zich als wetenschapper en uitvinder in om de wereld beter te maken. Zo bedacht ze technologie waarmee je lood in drinkwater kan opsporen en ontwikkelde ze de app Kindly waarmee je online pestgedrag al vroeg kan opsporen. Momenteel denkt ze na over manieren om snel een verslaving aan krachtige pijnstillers vast te stellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie