Entertainment

Xavier Molijn over TikTok-inspiratie achter Surinaamse moeder Claudia: "Niet veel mensen weten dit"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Xavier Molijn over TikTok-inspiratie achter Surinaamse moeder Claudia: "Niet veel mensen weten dit"

Misschien ken je Xavier Molijn al wel van zijn TikTok-filmpjes of Instagramreels. Met zijn sketches over zijn Surinaamse moeder verovert hij het internet. Laatst was hij te gast bij Nordin & Wef in de studio en vertelde hij over zijn inspiratie achter de video's. Vervolgens kwam moeder Claudia ook nog even langs om mega-baby Nordin een lesje te leren.

Xavier Molijn

Xavier Molijn vertelt tijdens de radiouitzending dat hij aan het begin video's maakte van verschillende dingen. Op een dag besloot hij om een video over zijn Surinaamse moeder te maken en die ging gelijk viraal. "Ik vroeg mijn moeder of ik ergens naartoe mocht, waarop ze heel streng en boos reageerde. Dat heb ik toen nagemaakt voor een video en dat ging als een speer", zegt hij tegen Nordin. Wef is wel heel erg benieuwd waar de Xavier Molijn zijn inspiratie dan vandaan haalt. "Wanneer ik iets meemaakte met mijn moeder, dacht ik: 'Oké, hier ga ik een video over maken.' Dus ik haal mijn inspiratie vooral uit mijn dagelijks leven", aldus de TikTokker.

Mensen denken dat Xavier Molijn zijn biologische moeder nadoet in zijn video's, maar dat blijkt toch anders te zitten. "Ik heb twaalf jaar lang in een pleeggezin gewoond. De persoon die ik nadoe is dan ook mijn pleegmoeder. Niet veel mensen weten dit van mij. Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik hier echt over vertel." Na de eerste video's was zijn pleegmoeder een beetje huiverig. "Ze zei eerst wel van: 'Je loopt me niet voor schut te zetten, toch?' Maar na een tijdje vond ze het wel gewoon leuk. Nu kijken we er samen naar en lachen we erom. Ze is heel supportive en komt zelf ook met ideeën", zegt de contentcreator.

Xaviers talent gaat verder dan alleen het maken van TikTok-video's en sketches, want hij is ook acteur. Samen met Goudje heeft hij een eigen komedie programma gemaakt op YouTube genaamd Suiker Thee. Maar op het moment dat hij hier meer over wil vertellen wordt hij onderbroken. "Oh, mijn moeder belt. Ze komt nu naar de studio, omdat hier een mega-baby aanwezig is?", zegt Xavier Molijn verrast. Wef en Nordin kijken elkaar lachend aan. "Ze heeft het over jou, Nordin", zegt Wef. "Moeder Claudia" staat even later dan echt voor Nordins neus en wil wel even een hartig woordje met hem spreken.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie