OMG

TikTokker 'Ragnar Le Fou' faket eigen dood om familie een lesje te leren

foto: TikTok: Ragnar_le_fou
  1. Newschevron right
  2. TikTokker 'Ragnar Le Fou' faket eigen dood om familie een lesje te leren

Het lijkt rechtstreeks uit een Hollywood-film te komen: de Vlaamse TikTokker Ragnar le Fou heeft de wereld verbijsterd achtergelaten door zijn eigen dood in scène te zetten. Terwijl zijn familie dacht dat ze zijn begrafenis bijwoonden, dook hij plotseling levend en wel op uit een helikopter. Zijn motief? Hij wilde zijn familie een belangrijke les leren.

In scene gezet

David Baerten, zoals TikTokker Ragnar le Fou eigenlijk heet, ontving de afgelopen dagen talloze rouwberichten via zijn socials. Zelfs zijn eigen dochter plaatste een hartverscheurende boodschap: ''Rust in vrede papa. Ik zal altijd aan je blijven denken.'' Niemand had toen kunnen bedenken dat het allemaal in scene was gezet.

Tijdens de ceremonie van de begrafenis verscheen er plotseling een helikopter in de lucht, met niemand minder dan David zelf aan boord. Al filmend liep hij op zijn familieleden af die in shock en vol ongeloof toekeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Begrip

De gewaagde stunt van Baerten heeft hem op sociale media veel kritiek opgeleverd. Veel mensen beschuldigen hem ervan zijn familie en vrienden emotioneel te manipuleren puur voor de aandacht. Hoewel de video van zijn begrafenis nog niet is verschenen op zijn TikTok-profiel, heeft Baerten al gereageerd met een videoboodschap. In de video legt Baerten uit dat hij zijn stunt van tevoren aan zijn vrouw en kinderen heeft uitgelegd. Hij bekent dat hij zich vaak eenzaam voelt. ''Ik word nooit ergens voor uitgenodigd. Niemand ziet me. We zijn uit elkaar gegroeid en zien elkaar nooit meer samen'', aldus Baerten. Hij wilde zijn familie een belangrijke levensles leren en laten zien dat ze niet moeten wachten tot iemand er niet meer is om tijd met elkaar door te brengen. Hoewel zijn actie verdeelde reacties heeft opgeroepen, hoopt Baerten op begrip van zijn volgers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teleurstelling

Ragnar Le Fou gaf aan dat het hem pijn deed dat niet zijn hele familie aanwezig was bij de uitvaart. Hij zei: ''Slechts de helft van mijn familie kwam naar de uitvaart. Dat laat zien wie er echt om mij geeft. Degenen die niet kwamen, namen wel contact met me op om af te spreken. Dus op een bepaalde manier heb ik wel gewonnen.''

Ster advertentie
Ster advertentie