Entertainment

Cristiano Ronaldo bovenaan lijst met best verdienende celebrities op Instagram

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo bovenaan lijst met best verdienende celebrities op Instagram

Cristiano Ronaldo verdient als profvoetballer al immens veel geld, maar daarnaast wat bijverdienen kan natuurlijk nooit kwaad. Zo verdient de Portugees ook bakken met centen door middel van Instagramposts. Hij staat zelfs bovenaan de lijst van grootverdieners op het social media-platform.

Miljoenen

Het Britse marketingbedrijf Hopper HQ brengt ieder jaar een lijst uit met daarin de bestbetaalde celebrities en influencers op Instagram. Daarvoor analyseert het interne en openbaar beschikbare gegevens. Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals gemiddelde betrokkenheid, frequentie van het posten en aantal volgers.

Ronaldo staat in die lijst voor het eerst bovenaan. De Portugese stervoetballer heeft 308 miljoen volgers en is daarmee ook de meest gevolgde persoon op Instagram. Volgens Hopper HQ kan Ronaldo maar liefst 1,35 miljoen euro vragen per gesponsorde post. Dat is niet mis!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En Messi dan?

De Portugees stond vorig jaar nog op de derde plek en stoot nu dus Dwayne 'The Rock' Johnson van de troon af, die zo'n 1,28 miljoen per gesponsorde post kan binnenharken. Wat betreft best verdienende sporters op Instagram, staat Ronaldo's aartsrivaal Lionel Messi (215 miljoen volgers) op nummer twee. Zo kan hij 980.000 euro per post verdienen. Messi wordt gevolgd door Neymar (695.000 euro).

Ster advertentie
Ster advertentie