Entertainment

Verdachte in moordzaak Pop Smoke claimt dat hij boos was op 15-jarige schutter

foto: Instagram: @realpopsmoke
  1. Newschevron right
  2. Verdachte in moordzaak Pop Smoke claimt dat hij boos was op 15-jarige schutter

De inbraak waarbij Pop Smoke vorig jaar om het leven kwam, liep compleet anders dan de inbrekers voor ogen hadden. Een van verdachten, Corey Walker, claimt namelijk dat hij niet de intentie had om de rapper dood te schieten. Dat zei zijn advocaat afgelopen vrijdag in de rechtszaal. Walker claimt boos te zijn geweest zijn op de 15-jarige schutter en hem te hebben geslagen na de moord op Pop Smoke.

Vaas kapotslaan

Volgens Rolling Stone heeft Walkers advocaat, Christopher Darden, de rechter gevraagd om de aanklacht wegens moord en diefstal tegen zijn cliënt af te wijzen. Het argument van de advocaat was dat zijn cliënt specifiek tegen de schutter zou hebben gezegd dat er geen excessief geweld gebruikt moest worden tijdens de beroving van Pop Smoke. "Uit het bewijs blijkt dat Walker het huis niet is binnengedrongen, niet gewapend was en het slachtoffer niet persoonlijk heeft vermoord. Bovendien is het duidelijk dat hij de intentie van de moordenaar om te doden niet deelde", aldus Darden. Naar verluidt wilden de inbrekers enkel een vaas kapotslaan op het hoofd van de rapper.

Rolex gestolen

In mei kwam het nieuws naar buiten dat de verdachten het op Pop Smoke gemunt hadden nadat hij zijn locatie via Instagram deelde. De verdachten wilden zonder al te veel geweld zijn Cubaanse schakelketting stelen, maar kwamen uiteindelijk alleen weg met de Rolex, die voor 2.000 dollar verkocht werd. Tijdens de inbraak werkte Pop Smoke aanvankelijk mee, maar begon hij zich op een gegeven moment te verzetten, waarna de schutter drie keer op hem schoot.

Ster advertentie
Ster advertentie