Entertainment

Future verkoopt rechten van meer dan 600 tracks voor 70 miljoen dollar

foto: Instagram: @djkhaled
  1. Newschevron right
  2. Future verkoopt rechten van meer dan 600 tracks voor 70 miljoen dollar

Future heeft de rechten van een groot gedeelte van zijn muziekcatalogus verkocht aan Influence Media Partners. Door de overname bezit het bedrijf de publicatierechten van 612 tracks die Future tussen 2004 en 2020 uitbracht. Billboard meldt dat de rapper een bedrag van tussen de 65 miljoen en 75 miljoen dollar ontvangt om afstand te doen van de rechten van onder meer Life is Good, Jumpman en Mask Off.

Cultureel icoon

Rene McLean, oprichtend adviseur bij Influence Media Partner, legt uit waarom het bedrijf geïnteresseerd was in de catalogus van Future. "Future is een cultureel icoon. Hij heeft zijn stempel gedrukt op de muziekindustrie en heeft muziek opnieuw uitgevonden op manieren die niemand ooit had verwacht." Verder bewondert McLean zijn unieke vocale en melodische stijl in combinatie met het tempo waarop Future de juiste boodschap kan overbrengen in zijn tracks.

Volgens McLean is een rapper als Future zeldzaam te vinden. "Zijn productieve carrière en de aanhoudende populariteit van meer dan 15 jaar rondom zijn persoonlijkheid is het bewijs van zijn onmiskenbare invloed." McLean zegt dat Future zowel binnen als buiten de muziekindustrie een belangrijke impact heeft. "Hij is belangrijk voor de hele cultuur. We zijn vereerd om met hem samen te werken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Voor altijd voortleven'

Ook Future heeft gereageerd op zijn nieuwe deal. "Ik heb alles wat ik had in mijn muziek gestopt. Ik wil er zeker van zijn dat mijn catalogus voor altijd in goede handen is." Volgens de rapper is zijn muziek tijdloos en kan het gezien worden als kunst. "Deze tracks vertegenwoordigen de meest waardevolle creatieve uitingen uit mijn carrière. Ik ben blij met de nieuwe samenwerking zodat mijn muziek voor altijd kan blijven voortleven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie