Entertainment

DJ Erick Morillo (49) dood gevonden in zijn woning

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. DJ Erick Morillo (49) dood gevonden in zijn woning

De Amerikaanse houseproducer en dj Erick Morillo is op 49-jarige leeftijd overleden. Zijn lichaam werd volgens TMZ dinsdag aangetroffen in Miami. Het is niet bekend waaraan Morillo is overleden.

i like to move it

Je kent de Amerikaanse dj waarschijnlijk van zijn megahit I Like to Move It: een nummer-1 hit uit 1993. Dat nummer werd wederom heel bekend toen het in 2005 gebruikt werd in Madagaskar. Hij bracht dat nummer uit onder het pseudoniem Reel 2 Real, samen met de zanger The Mad Stuntman.De Amerikaan was meer dan dertig jaar actief in de muziekindustrie. Ook maakte hij tracks met artiesten als Alexandra Burke en Sean 'Diddy' Combs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

prijzen en carrière

Morillo trad tijdens zijn carrière over de hele wereld op. Hij begon zijn carrière in clubs in New York en New Jersey, maar groeide in de jaren negentig uit tot een bekende naam in Europese clubs. Ook was hij vaste gast in clubs op Ibiza. De producer ontving voor zijn werk meerdere internationale muziekprijzen.

Sunnery James

Sunnery James zei dinsdagavond in het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn dat Erick Morillo de grondlegger van de housemuziek was. "Hij heeft de house-sound naar de next level getrokken", aldus Sunnery James. De Amerikaanse dj en producer speelde ook een belangrijke rol in de beginperiode van de carrière van James: "Door hem is alles begonnen. Ik ben er stil van."

verdacht van seksueel misbruik

Ruim drie weken geleden werd Morillo aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een vrouwelijke dj. Hij zou haar afgelopen december hebben meegenomen naar zijn huis, nadat zij allebei gedraaid hadden. De vrouw verklaarde dat ze zijn seksuele avances negeerde en was gaan slapen. Toen ze wakker werd was ze naakt en stond Morillo - eveneens naakt - naast haar.

Morillo gaf zichzelf begin augustus aan bij de politie, nadat bij nader onderzoek zijn DNA op het slachtoffer werd aangetroffen. Hij ontkende haar te hebben verkracht.

Ster advertentie
Ster advertentie