Entertainment

Simone Boseman neemt NAACP Award in ontvangst en geeft emotionele speech

foto: NAACP Awards screenshotfoto: NAACP Awards screenshot
  1. Newschevron right
  2. Simone Boseman neemt NAACP Award in ontvangst en geeft emotionele speech

Chadwick Boseman heeft een NAACP Image Award gewonnen. De award kreeg hij voor zijn rol als jazzmuzikant in de film Ma Rainey’s Black Bottom. Zijn vrouw Simone Ledward Boseman nam de prijs in ontvangst.

Award

De NAACP Image Awards worden jaarlijks uitgereikt voor buitengewone verdiensten van etnische minderheden in de entertainmentindustrie. In 2019 won hij deze prijs voor zijn rol in Black Panther.

Speech

Zijn vrouw nam de prijs in ontvangst en hield een emotionele toespraak: "Zoals altijd zou hij God alle eer geven", begon ze. "Hij zou zijn vader en moeder bedanken, en hij zou zijn voorouders eren zoals wij hem nu eren."

Ook gebruikte ze de speech om aandacht te vragen voor een belangrijk onderwerp: "Zwarte mensen in dit land hebben 20 procent meer kans om gediagnosticeerd te worden met darmkanker en 40 procent meer kans om eraan te overlijden. Het onderzoek naar darmkanker is onlangs verlaagd naar 45 jaar, dus als je 45 jaar of ouder bent, laat je alsjeblieft onderzoeken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prijzen

De acteur overleed in augustus op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Na zijn dood ontving hij verschillende prijzen. Voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom kreeg hij eerder al een Golden Globe en een Critics' Choice Award. Ook hij genomineerd voor een Oscar.

Ster advertentie
Ster advertentie