Entertainment

Chadwick Boseman ontvangt Golden Globe-nominatie vijf maanden na zijn overlijden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chadwick Boseman ontvangt Golden Globe-nominatie vijf maanden na zijn overlijden

Chadwick Boseman is één van de namen die kans maakt op een Golden Globe Award. De acteur, die vijf maanden geleden op 43-jarige leeftijd overleed, is genomineerd als 'beste acteur' in de categorie 'drama' voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom.

Ma Rainey's Black Bottom

Ma Rainey's Black Bottom was de laatste film waarin Chadwick Boseman speelde. De Netflix-film speelt zich af in het Chicago van 1927 en volgt het leven en de moeilijkheden van blueslegende en zangeres Ma Rainey, ook wel bekend als Mother of the Blues. Chadwick speelt de rol van Levee, een trompetist die een oogje heeft op de vriendin van Rainey. Viola Davis, die de rol van Ma Rainey in handen had, is ook genomineerd voor een Golden Globe voor 'beste actrice in een drama'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouwelijke regisseurs

Wat opvalt aan de nominatielijst is dat er dit jaar veel vrouwen zijn genomineerd voor een prijs. In de categorie 'beste filmregisseur' zijn dit jaar drie vrouwen genomineerd, dat is een record. In de 77 jaar dat de Golden Globes werden uitgereikt werden er in totaal slechts zes vrouwelijke regisseurs genomineerd.

Daarnaast is Netflix ook goed vertegenwoordigd in de lijst. De streamingdienst kreeg maar liefst 42 nominaties, waarvan 22 in filmcategorieën en de rest bij televisiecategorieën.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prestigieuze prijzen

In de categorie 'beste film' zijn de films Mank, The Father, Nomadland, Promising Young Woman en The Trial of the Chicago 7 geselecteerd. De series The Crown, The Mandalorian, Lovecraft Country, Ozark en Ratched maken kans in de categorie 'beste serie'.

De 78ste uitreiking van de Golden Globes Awards vindt plaats op 28 februari. Vanwege de coronapandemie wordt het event online gehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie