Films, Series & TV

‘Kingdom of Wakanda’: er komt een ‘Black Panther'-serie

foto: YouTube: Marvel Entertainment
  1. Newschevron right
  2. ‘Kingdom of Wakanda’: er komt een ‘Black Panther'-serie

De streamingdienst Disney+ heeft een nieuwe serie aangekondigd, genaamd Kingdom of Wakanda. Het brein achter de nieuwe serie is Ryan Coogler, de regisseur van de Marvel-film Black Panther, die zich afspeelt in het denkbeeldige Afrikaanse land Wakanda. De serie is het begin van een toekomst vol andere televisie projecten.

Het koninkrijk van Wakanda

Er is helaas nog niet veel vrijgegeven over de inhoud van de serie. Eén ding is zeker: het speelt zich af in het koninkrijk van Wakanda. De serie zal gaan over de ontwikkelingen in dit fictieve land.

Samenwerking

Als de serie in de smaak valt, hoeven trouwe fans niet lang te wachten op nog meer content. Ryan Coogler heeft namelijk een 5-jarige televisiedeal gesloten met The Walt Disney Company. Disney-voorzitter Bob Iger kijkt uit naar de samenwerking. Tegen Variety zegt hij: "Met 'Black Panther' bracht Ryan een baanbrekend verhaal en iconische personages tot leven op een echte, betekenisvolle en gedenkwaardige manier, en zorgde hij voor een cultureel keerpunt.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervolg van Wakanda

Ryan Coogler werkt momenteel ook aan een vervolg van de Black Panther-film. Het tweede deel moet in 2022 op de schermen te zien zijn. Dit keer wel zonder de legendarische rol van T’Challa, die Chadwick Boseman op zich nam. Hij overleed afgelopen zomer op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. De Marvel-filmstudio’s hebben besloten dat deze personage niet meer voorkomt in de film, omdat volgens hen niemand de iconische Chadwick kan vervangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie