Entertainment

Trouwe hond wacht vijf dagen op baasje voor ziekenhuis

foto: YouTube: The Telegraph
  1. Newschevron right
  2. Trouwe hond wacht vijf dagen op baasje voor ziekenhuis

Dat honden enorm trouw aan hun baasje kunnen zijn, wisten de meeste mensen al. Maar sommige honden tillen het naar een heel nieuw level. Zo ook de 9-jarige Bonçuk uit Turkije. De trouwe viervoeter wachtte namelijk vijf dagen voor het ziekenhuis waar haar baasje werd behandeld voor een hersenbloeding.

Achtervolging

Vorige week donderdag werd Cemal Şentürk, de eigenaar van Bonçuk, opgenomen in het ziekenhuis nadat hij thuis een hersenbloeding had opgelopen. Toen hij werd opgehaald door de ambulance, aarzelde de trouwe hond geen seconde en zette de achtervolging in. Ze volgde de ambulance, zag dat haar baasje het ziekenhuis in werd gebracht en besloot buiten op hem te wachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wegrennen

Toen Senturks dochter bij het ziekenhuis arriveerde, zag ze Bonçuk voor de ingang zitten. Ze besloot de hond mee naar huis te nemen, maar de volgende ochtend was ze verdwenen. Wat bleek: Bonçuk was terug naar het ziekenhuis gegaan om op haar baasje te wachten. Volgens een beveiliger kwam ze elke ochtend om 09:00 aanlopen en ging ze pas naar huis als het donker werd. "Ze durfde niet naar binnen te gaan, maar keek wel steeds als de deur openging. De verplegers gaven haar eten en het hele ziekenhuis hield van haar."

Hereniging

Na vijf dagen wachten was het zover: Senturk mocht het ziekenhuis verlaten en Bonçuk kon haar geluk niet op. "Zo zie je maar", zei Senturk in een interview. "Als je maar genoeg aandacht aan honden geeft, zal je dezelfde liefde terugkrijgen. Bonçuk is al negen jaar bij mij en we behandelen elkaar met respect. Daar vrolijk ik helemaal van op."

Ster advertentie
Ster advertentie