Entertainment

Video van emotionele Jackie Chan met 'dochter' gaat viral om verkeerde redenen

foto: Alibaba Pictures
  1. Newschevron right
  2. Video van emotionele Jackie Chan met 'dochter' gaat viral om verkeerde redenen

Het is haast niet te missen op Twitter: een emotionele Jackie Chan die samen met zijn 'dochter' momenten uit zijn illustere carrière herbeleeft. Voor onwetende kijkers zijn het ontroerende beelden waarin Jackie Chan zich kwetsbaar opstelt, maar fans van het eerste uur weten dat er een lelijke waarheid schuilgaat achter de virale video. De vrouw op de beelden is namelijk niet zijn dochter maar actrice Liu Haocun. De 69-jarige acteur heeft in werkelijkheid een op z'n zachtst gezegd ingewikkelde relatie met zijn echte dochter.

Ride On

In april verscheen de actiefilm Ride On waarin Jackie Chan te zien is als Lao Luo, een oude stuntman die kampt met hoge schulden. Het enige wat hij nog heeft, is zijn paard Red Hare en om ervoor te zorgen dat schuldeisers het trouwe dier niet van hem afnemen, schakelt hij de hulp in van zijn dochter Xiao Bao. Het verhaal van de film leidt uiteindelijk naar de virale scène waarin Lao en Xiao samen huilend naar zijn meest iconische stunts uit zijn carrière kijken.

Al dagenlang kan de video rekenen op liefdevolle reacties van socialmediagebruikers. Dat heeft met name te maken met het feit dat velen ten onrechte ervan uitgingen dat de jonge vrouw in de video ook daadwerkelijk de dochter van Jackie Chan is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Gelukkig zijn er ook oplettende kijkers die anderen er massaal op wijzen dat het fragment een scène is uit de film Ride On en dat actrice Liu Haocun niet daadwerkelijk de dochter is van Jackie Chan. De echte dochter van de Hongkongse acteur is namelijk Etta Ng Chok Lam en is nooit officieel door hem erkend. Deze lastige familiekwestie maakt dan ook dat Chan weer een hoop kritiek te verduren krijgt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Homofobe ouders'

Het is al langer bekend dat Chan nauwelijks een relatie heeft weten op te bouwen met zijn kinderen, omdat hij altijd aan het werk was. Etta Ng werd in 1999 geboren en kwam voort uit een buitenechtelijke relatie met de Hongkongse actrice Elaine Ng Yi-lei. Nadat de affaire aan het licht kwam, verbrak hij het contact met Elaine, waardoor hij nooit in het leven van hun dochter is geweest. Daarnaast schijnt Chan te worstelen met de geaardheid van zijn dochter, aangezien ze getrouwd is met een vrouw. In 2018 postte Etta Ng een inmiddels verwijderde video op social media waarin ze claimde dakloos te zijn vanwege "homofobe ouders".

Geen hulp voor Etta

Daarnaast vallen veel socialmediagebruikers over het feit dat Chan zijn dochter financieel niet bijstaat. De acteur heeft een geschat vermogen van 400 miljoen dollar, maar heeft zijn zoon en dochter onterft. Chan wil dat al zijn geld gedoneerd wordt aan goede doelen, omdat hij ervan overtuigd is dat zijn geld dan beter wordt gespendeerd.

Ster advertentie
Ster advertentie