Entertainment

Babel verklaart diss richting Afellay: "Weet wie je matties waren"

foto: YouTube: Ryan Babelfoto: YouTube: Ryan Babel
  1. Newschevron right
  2. Babel verklaart diss richting Afellay: "Weet wie je matties waren"

Ryan Babel heeft tijdens een livestream van Kick 't Net gereageerd op zijn diss richting oud-speler Ibrahim Afellay op zijn nummer Open Letter. De voetballer en rapper noemde zijn oud-teamgenoot bij Oranje onder meer broke en verweet hem dat hij de bro code had gebroken.

Verontwaardiging

"En ik wil niet eens beginnen over mannen op tv,
Al die mannen daar aan tafel vind ik lame,
Bro ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV,
Oh nu ben je analist? Hmm zo zo,
Hoorde in de wandelgangen je bent broke bro,
Je roept dingen je denkt niet meer aan die bro code,
Maar ik snap het als je carrière doodloopt"

Zo klinken de veelbesproken lines die Ryan Babel spit op zijn openhartige track. De disstrack werd nog meer besproken nadat Ibrahim Afellay, tegenwoordig analist, in het programma Studio Voetbal liet weten zich niet te herkennen in de woorden van de speler van het Turkse Galatasaray. Afellay was dan ook heel verbaasd dat er naar hem werd uitgehaald. "Ik kan alleen maar positief over hem zijn. Ik heb 'm alleen meegemaakt bij het Nederlands elftal en ik ken 'm als een hele aardige jongen. Ik heb geen enkel slecht woord over hem te zeggen", liet hij weten.

Voetbalmattie

Babel vertelt in de livestream dat het niet de bedoeling is om zijn diss uit te leggen, omdat hij de krantenkoppen alweer voor zich ziet. Wel benadrukt hij dat de diss niet uit de lucht komt vallen. "Laat ik het zo zeggen: als voetballer zit je met collega's in een team en je maakt een lang seizoen met elkaar mee. Je speelt met elkaar, soms tegen elkaar, je zit samen bij het Nederlands elftal en je bent ook nog eens van dezelfde generatie. Je ziet zo'n persoon als voetbalmattie. Je deelt dingen met elkaar die veel mensen niet weten en je bent met elkaar in vertrouwen. Heel veel voetballers worden analist, daar oordeel ik niet over, maar ik heb wel zoiets: blijf gewoon jezelf en weet waar je vandaan komt. Weet wie je collega's en je matties waren", legt Babel uit.

Haat naar de media

Babel beweert dat Afellay in zijn tijd als voetballer een hekel had aan de media en eigenlijk nooit een interview wilde geven. Bij de aanvaller zit de wrang dat diezelfde Afellay nu als analist op tv zijn mening verkondigt over andere voetballers. "Toen Ibrahim voetballer was en we bij het Nederlands elftal waren, keek hij er tegenop om interviews te doen. Hij probeerde er onderuit te komen. Nu draait hij zijn tong en neemt hij een ander personage aan. En dat vind niet alleen ik, ook collega-voetballers. Iedereen heeft zoiets van: wat is er gebeurd met die man?"

Belachelijk maken

Babel zegt goed tegen kritiek te kunnen, maar vindt dat hij belachelijk is gemaakt door zijn oud-medespeler. "Als je ex-voetballer bent en je gaat Johan Derksen uithangen, dan verlies je het, vind ik", zegt Babel. De voetballer stoorde zich aan de manier waarop Afellay hem bekritiseerde in aanloop naar het EK, waarvoor Babel uiteindelijk niet werd geselecteerd. De analist brak daarmee de 'bro code' volgens de rapper. "Ik was teleurgesteld op de manier waarop hij meedeed met de analisten die mij belachelijk probeerden te maken. Ik zeg niet dat hij geen kritiek mag geven, want ik krijg ik mijn hele carrière al kritiek, dat doet me geen moer. Maar het was belachelijk maken in plaats van kritiek geven", aldus Babel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie