Up 2 Date

Afellay reageert op diss van Ryan Babel: "Met verbazing naar geluisterd"

foto: NOS Studio Voetbal
  1. Newschevron right
  2. Afellay reageert op diss van Ryan Babel: "Met verbazing naar geluisterd"

Ibrahim Afellay heeft zondag in Studio Voetbal gereageerd op de 'diss' van Ryan Babel aan zijn adres. Babel dropte afgelopen week de track Open Letter en haalde daarin hard uit naar zijn oud-collega.

Quote

En ik wil niet eens beginnen over mannen op tv / Al die mannen daar aan tafel vind ik lame / Bro ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV / Oh nu ben je analist? Hmm zo zo / Hoorde in de wandelgangen je bent broke bro / Je roept dingen, je denkt niet meer aan die bro code / Maar ik snap het als je carrière doodloopt

Ryan Babel - Open Letter

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verbazing

In Studio Voetbal werd Afellay gevraagd hoe hij naar de lyrics van Ryan Babel, die hierboven te lezen zijn, heeft geluisterd. "Met verbazing eigenlijk", antwoordde Afellay. "Ik kan alleen maar positief over hem zijn. Ik heb 'm alleen meegemaakt bij het Nederlands elftal en ik ken 'm als een hele aardige jongen. Ik heb geen enkel slecht woord over hem te zeggen."

'Geen geweldenaar'

Oud-voetballer Theo Janssen zat ook aan tafel en vroeg Afellay of hij in het verleden kritisch was geweest als analist op Babel. Een verbaasde Afellay, die zich van geen kwaad bewust leek, knikte 'nee' na die vraag.

Hoewel Janssen zelf toegaf wél kritisch te zijn geweest over Babel, werd hij niet specifiek genoemd in de rap. "Ryan is gewoon een redelijke speler die een hele mooie carrière heeft gehad, een beetje zoals Dirk Kuyt. Daar moet je respect voor hebben. Maar als je inhoudelijk naar hem kijkt als voetballer, dan was het geen geweldenaar", zei Janssen, waarna hij grapte: "Ik hoop nu wel dat ik in zijn rap kom trouwens."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Financiële problemen?

Aangezien Babel in zijn track beweert dat Afellay 'broke' zou zijn, vroeg presentator Sjoerd van Ramshorst hem nog even of hij financiële problemen heeft. Daarop reageerde Afellay met een lach, waarna Janssen grapte: "De hele parkeerplaats staat vol met auto's van Ibi."

Ster advertentie
Ster advertentie