FunX

Ryan Babel dropt eerste single 'Young Champ' van autobiografisch debuutalbum

foto: YouTube: RyanBabelVEVO
  1. Newschevron right
  2. Ryan Babel dropt eerste single 'Young Champ' van autobiografisch debuutalbum

Ryan Babel is als profvoetballer bij Galatasaray een superster op het veld, maar ook achter de mic. Dat bewijst hij maar weer met zijn gloednieuwe single Young Champ. In Start met Fernando vertelt Babel meer over hoe deze track precies tot stand is gekomen. Ook kondigt hij zijn autobiografische debuutalbum aan.

Ryan Babel komt met autobiografisch album

Autobiografie

Babel bevindt zich nu in Turkije waar hij voor Galatasaray speelt. Maar vorig jaar werd hij voor drie maanden uitgehuurd aan Ajax, waardoor hij weer even terug was in Amsterdam. Hij vertelt dat hij in die periode is benaderd door een paar journalisten om een autobiografisch boek te schrijven. ''In de eerste instantie dacht ik: 'nee man', het is nog veel te vroeg voor een autobiografie. Meestal schrijf je zoiets aan het einde van je carrière en ik ben nog lang niet van plan om te stoppen.''

Wel inspireerde het concept van een autobiografisch boek Babel op muzikaal gebied. Vandaar dat hij meteen een vriend opbelde om hem het idee te vertellen. Babels muziekvriend vond het idee geweldig en uiteindelijk resulteerde dat in een ''vet album''.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album

Het album zal bestaan uit acht nummers, waarvan Young Champ er een van is. ''Natuurlijk is het erg moeilijk om heel je leven in zo weinig nummers te stoppen, daarom ben ik er best wel snel doorheen gegaan.'' In het album deelt hij de meest interessantste (privé)momenten, maar ook een paar controversiële verhalen. Naar eigen zeggen is het een album waar veel over gesproken kan worden.

Grootste fan

Babel's grootste inspiratiebron voor het album is zonder enige twijfel Jay-Z. ''Ik ben altijd al een grote fan van Jay-Z geweest.'' De manier hoe hij zijn muziek in elkaar bouwt en de muzieksound, zijn dingen die Babel erg aanspreken. Hij heeft dit dan ook doorgevoerd in zijn album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie