Entertainment

Soulja Boy wil TikTok kopen: "Belangrijker dan welk platform dan ook"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Soulja Boy wil TikTok kopen: "Belangrijker dan welk platform dan ook"

Soulja Boy heeft aangeboden TikTok over te kopen van ByteDance. Dat liet hij weten op X nadat president Joe Biden een wetsvoorstel heeft goedgekeurd dat het platform wil verbieden in de Verenigde Staten.

Verbieden

De Senaat heeft deze week een wetsvoorstel aangenomen dat de huidige eigenaar van TikTok, ByteDance, opdraagt om het socialemediaplatform binnen 270 dagen te verkopen. Als dit niet gebeurt, wordt de app verboden in de Verenigde Staten. De reden hiervoor zijn zorgen vanwege de toegang die de Chinese overheid zou hebben tot de persoonlijke gegevens van TikTok-gebruikers.

Soulja Boy

Soulja Boy is het klaarblijkelijk niet eens met het wetsvoorstel. Zelf zegt hij dagelijks tienduizenden dollars te verdienen op de app. Op X schrijft hij: "Dit klopt niet. Geen vrijheid van meningsuiting. Ik kan niet geloven dat jullie hen zomaar TikTok laten verbieden. En jullie vinden het allemaal grappig. Als ze het met deze app kunnen doen, dan kunnen ze het met elke app of site doen. Niet cool, dat zullen jullie later beseffen." Ook zegt hij: "Je ziet het nu misschien niet, maar TikTok is op dit moment belangrijker dan welk platform dan ook. Geloof me, daarom proberen ze het te verbieden." Hij zegt niet te begrijpen dat mensen niets om hun rechten geven. Vervolgens schrijft hij: "Hoeveel willen jullie voor TikTok? Ik ga het kopen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

110 miljard dollar

De waarde van TikTok is zo'n 110 miljard dollar. Zelf wil het bedrijf het dubbele daarvan. Als het platform inderdaad gedwongen wordt verkocht, ligt de verkoopprijs waarschijnlijk een stuk lager, maar nog steeds boven Soulja Boy's budget. Zijn nettowaarde wordt geschat op zo'n 5 miljoen.

Rechtbank

TikTok is het niet eens met het wetsvoorstel en wil het aanvechten. In een verklaring zegt het platform te geloven dat de wet aan hun kant staat. Ook zeggen ze miljarden dollars geïnvesteerd te hebben om gegevens van Amerikaanse gebruikers veilig te houden. Ook zegt TikTok in de verklaring: "Dit verbod zou zeven miljoen bedrijven verwoesten en 170 miljoen Amerikanen het zwijgen opleggen. Terwijl we dit ongrondwettelijke verbod blijven aanvechten, blijven we investeren om ervoor te zorgen dat TikTok een plek blijft waar Amerikanen veilig hun ervaringen kunnen delen, plezier kunnen hebben en geïnspireerd kunnen raken."

Ster advertentie
Ster advertentie