Entertainment

Vanessa Hudgens over gelekte naaktfoto's: "Het was enorm traumatisch"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vanessa Hudgens over gelekte naaktfoto's: "Het was enorm traumatisch"

Toen actrice Vanessa Hudgens net 18 was, zijn er naaktfoto's van haar uitgelekt die wereldwijd het web over gingen. Nu, tien jaar later, vertelt ze aan de Engelse Cosmopolitan over de tijd dat dit gebeurde. "Het was enorm traumatisch."

'f*cked up'

In september 2007 kreeg Vanessa de schrik van haar leven: een paar naaktfoto's van haar verschenen op het internet: heel de wereld kon haar op haar op haar kwetsbaarst zien, terwijl deze foto's absoluut niet bedoeld waren voor de buitenwereld.

"Het was enorm traumatisch voor mij", vertelt ze in het openhartige interview. "Het is echt f*cked up dat mensen denken dat ze het recht hebben om zoiets persoonlijks met de wereld te kunnen delen."

"Als actrice verlies je compleet alle grip op je eigen privacy en dat vind ik heel treurig. Het zou niet zo moeten zijn, maar helaas is het zo dat als er maar genoeg mensen geïnteresseerd zijn, sommigen er alles aan doen om zoveel mogelijk te weten te komen over je. Dat is misschien een soort van compliment, maar sommigen gaan echt te ver en zoeken naar dingen die echt privé zouden moeten blijven."

persoonlijk

De actrice denkt dat het komt omdat je als actrice overal bewonderd kunt worden; op ieder scherm dat je hebt. Daardoor zou je volgens Vanessa bijna het gevoel krijgen dat je de celebs persoonlijk kent, ook al is dat natuurlijk niet het geval.

weinig begrip

In 2007 zei Vanessa nog sorry tegen haar fans, ook omdat ze maar weinig begrip kreeg. In plaats van dat ze gezien werd als slachtoffer van iemand die haar privacy ernstig had geschonden, waren mensen boos dat ze de naaktfoto's überhaupt ooit had genomen en werd ze gedwongen om excuses te maken. Ze zei dat ze zich schaamde voor de situatie. "Ik heb spijt dat ik deze foto's ooit genomen heb en ik ben dankbaar voor de steun van mijn vrienden en familie", schreef ze toen.

geen respect? Oprotten

Tien jaar later bijt Vanessa veel meer van zichzelf af. "Ik ben nu het type dat het laat weten aan iemand wanneer diegene mij een ongemakkelijk gevoel geeft, of het nou tijdens werk is of tijdens een auditie", vertelt ze. Ze bedoelt daarmee bijvoorbeeld situaties waarin er foute opmerkingen gemaakt worden naar haar toe.

"Als iemand mij niet respecteert, kan diegene oprotten. Als iemand het niet leuk vindt dat ik er iets van zeg; f*ck off. Zolang jij laat zien waar je grenzen liggen, kan niemand je neerhalen."

beloon jezelf

In 2020 komen er twee nieuwe films uit waar Vanessa Hudgens in speelt. Ze is trots op zichzelf, nu ze goed voor zichzelf kan opkomen en de dingen doet waar ze blij van wordt. "Ik heb gemerkt dat wanneer je iets echt graag wil, je aan het eind van het jaar een heleboel dingen van je lijstje kunt afstrepen die begin van het jaar nog een droom waren."

"Ik beloon mezelf altijd wanneer ik dromen voor elkaar krijg. Ik ben een groot liefhebber van jezelf complimenten geven. Ik kijk dan in de spiegel en zeg tegen mezelf: hey girl, je bent aan het rocken!"

Ster advertentie
Ster advertentie