Entertainment

Kanye West wil in 2024 president van Amerika worden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kanye West wil in 2024 president van Amerika worden

Kanye is weer lekker bezig. Tijdens een moment van spreken op het Fast Company's Innovation Festival was hij aanwezig om over de nieuwe Yeezy-collectie te praten, maar hij vertelde ook iets anders opmerkelijks: hij riep het al eerder, maar hij wil nu écht meedoen aan de presidentsverkiezingen van 2024.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2024

Tijdens het interview gaat het over de fabrieken waar zijn Yeezy's worden gemaakt en het feit dat Kanye die fabrieken graag naar Amerika zou brengen. "Wanneer ik meedoe aan de presidentsverkiezingen in 2024...", begint hij daarna een nieuwe zin. Het publiek lacht, maar Kanye is bloedserieus. "Waar lachen jullie om?", vraagt hij boos.

"Ik zou ontzettend veel nieuwe banen creëren wanneer ik verkozen word. Zoveel, dat ik niet 'ren' voor het presidentschap, maar 'loop'. Ze zeggen dat ik gek ben, maar één op de drie African Americans zit in de gevangenis en ondertussen zitten alle celebrities in een spreekwoordelijke gevangenis omdat ze niks durven zeggen."

naamsverandering

Naast dit opmerkelijke nieuws, heeft de rapper ook aangegeven dat hij zijn naam wellicht wil veranderen van Kanye West in Christian Genius Billionaire Kanye West. Niet bepaald bescheiden, maar dat maakt Kanye niets uit.

"Mensen vinden het onbeleefd wanneer je jezelf miljardair noemt, maar ik denk dat ik mijn naam een jaar lang in Christian Genius Billionaire Kanye west verander zodat jullie begrijpen wat het woord betekent. Ik denk dat ik het op mijn nummerbord ga zetten."

Ster advertentie
Ster advertentie