Entertainment

Akwasi wint Edison voor videoclip, maar stopt tijdelijk met muziek maken

foto: ANP KIPPA SANDER KONINGfoto: ANP KIPPA SANDER KONING
  1. Newschevron right
  2. Akwasi wint Edison voor videoclip, maar stopt tijdelijk met muziek maken

Akwasi heeft met zijn nummer Extase de Edison Popprijs voor beste videoclip gewonnen. Toch heeft hij besloten om tijdelijk te stoppen met muziek maken, zodat hij zich kan focussen op de mede door hem opgerichte aspirant-omroep Omroep ZWART. Ook Kevin is in de prijzen gevallen, hij won de Edison Popprijs in de categorie Hiphop voor zijn album Animal Stories.

Grotere plaatje

"Ik ben nu eventjes klaar met muziek maken, ik stop", vertelt hij aan het ANP. De artiest wil graag meer tijd vrijmaken voor Omroep ZWART. "En daar moet je offers voor maken. Dit was een mooie mijlpaal, maar ik wil me nu richten op het grotere plaatje."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Winnen

Andere kanshebbers voor de prijs waren André Hazes met zijn videoclip bij het nummer Doodgewone Man en Merol met Knaldrang. Stiekem verwachtte Akwasi wel dat hij een grote kans maakte, maar toch is hij enorm blij. "Als ik met deze clip niet zou winnen, wist ik het ook niet meer."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omroep ZWART

In november behaalde Omroep ZWART 50.000 leden en voldeed daarmee aan een van de belangrijkste criteria om als aspirant-omroep zendtijd te krijgen in het publieke omroepbestel. In februari werd bekend dat de aspirant-omroep gaat samenwerken met BNNVARA.

Ster advertentie
Ster advertentie