Music

The Opposites ontvangen Edison Pop Oeuvreprijs

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. The Opposites ontvangen Edison Pop Oeuvreprijs

De Edison Oeuvreprijs gaat dit jaar naar The Opposites. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Willem de Bruin en Twan van Steenhoven (a.k.a. Big2) mogen de prijs zondag in ontvangst nemen in het programma Humberto op RTL4.

Edison Pop Oeuvreprijs

The Opposites begonnen in 2004 als rapduo en hebben sindsdien een behoorlijke lijst aan hits geproduceerd, zoals Slapeloze Nachten, Sukkel voor de Liefde en Thunder. In 2014 scheidden de wegen van de artiesten, maar in 2019 kwamen ze weer bij elkaar voor een legendarisch optreden op Appelsap.

De Edison-vakjury, waar onder meer onze eigen Fernando Halman deel van uitmaakt, stelt vast dat The Opposites in meer dan zeventien jaar een ijzersterk en opvallend oeuvre opbouwden dat binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte staat.

De Edison Oeuvreprijs ging de afgelopen jaren naar artiesten als Willeke Alberti, Ilse de Lange en Extince.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Edison Pop 2021

Onder anderen Boef, Lijpe, Yssi SB en Kevin maken dit jaar kans op een Edison. Kevins album Animal Stories is zelfs twee keer genomineerd, in de categorie├źn 'Album' en 'Hiphop'. Ook Akwasi kon rekenen op een nominatie, deze kreeg hij voor de indringende videoclip van zijn track Extase. De volledige lijst van de genomineerden vind je hier.

Bilal Wahib was dit jaar ook genomineerd in de categorie Nieuwkomer met zijn track Tigers. De organisatie heeft nu bekendgemaakt dat hij door de jury eigenlijk als winnaar was verkozen. Vanwege de recente gebeurtenissen is echter besloten de prijs in deze categorie niet uit te reiken.

Normaal gesproken worden de Edisons Pop begin februari in feestelijke sfeer in uitgereikt in Amsterdam, maar vanwege de coronapandemie moet dat dit keer anders. De winnaars worden dit jaar bekendgemaakt in het programma Matthijs Gaat Door op 27 maart.

Ster advertentie
Ster advertentie