Entertainment

FKA Twigs boos om kritiek op Calvin Klein-foto’s: “Ik ben trots op mijn lichaam”

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. FKA Twigs boos om kritiek op Calvin Klein-foto’s: “Ik ben trots op mijn lichaam”

Onlangs besloot de Advertising Standards Authority (ASA) om de reclameposter van Calvin Klein waarop FKA Twigs te zien is te verbieden. Volgens de ASA is de poster ongepast omdat de Britse artiest wordt neergezet als een "seksueel object". De 36-jarige zangers is niet blij met het oordeel van de ASA.

Foto verboden

FKA Twigs kan zich niet vinden in de zienswijze van de ASA. Zo laat ze op Instagram weten geen seksuele stereotyperingen te zien in de foto. “Ik zie een sterke, mooie vrouw van kleur wier geweldige lichaam meer pijn heeft overwonnen dan je je kunt voorstellen”, verklaart FKA Twigs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee maten

De zangeres stelt dat er met twee maten wordt gemeten. Ze lijkt indirect te doelen op de Calvin Klein-campagne met de Amerikaanse acteur Jeremy Allen White. Op zijn foto’s kwamen er online voornamelijk positieve reacties van de fans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Barrières doorbreken

“Voor alle duidelijkheid, ik ben trots op mijn lichaam”, maakt FKA Twigs duidelijk. In hetzelfde bericht komen Josephine Baker, Eartha Kitt en Grace Jones naar voren als vrouwen die "barrières hebben doorbroken". Ook bedankt de Two Weeks-zangeres Calvin Klein en de fotograaf, omdat ze haar naar eigen zeggen de ruimte boden om “zichzelf uit te drukken zoals zij dat wilde”.

Ster advertentie
Ster advertentie