Up 2 Date

Russische beroemdheden moeten cel in na "bijna naakt" feestje

foto: Instagram: @_agentgirl_
  1. Newschevron right
  2. Russische beroemdheden moeten cel in na "bijna naakt" feestje

In Rusland organiseerde televisiepresentator Anastasia Ivleeva een feestje met een bijzonder dresscode: zo goed als naakt. Meerdere Russische beroemdheden kwamen om het feest af en een aantal van hen lopen risico op een gevangenisstraf. Een aanwezige rapper zit zelfs al in de cel.

Vorige week vond het feestje plaats, maar de nasleep lijkt steeds ingewikkelder en serieuzer te worden. Nadat aanwezigen op het feest foto's en video's deelden op social media, ontstond er een hoop ophef in het land. Voornamelijk conservatieve en nationalistische Russen raakten erg gepiekeerd over het feest. Ze zeiden het schandalig te vinden dat Russische celebrity's feest vierden terwijl hun land in oorlog is. Het ging zelfs zo ver dat bekende pro-Kremlin-commentatoren op nationale televisie schande spraken van de mensen op het feest. Het duurde hierna niet lang voordat justitie zich ermee ging bemoeien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Homopropaganda

Rusland is geen lhbti-vriendelijk land. Zo'n tien jaar geleden voerden de regering een anti-LHBTI-propaganda wet in en vorig jaar werd deze nog strenger gemaakt door Poetin zelf. Een rapper die naar het "bijna naakt" feestje kwam, droeg niets meer dan een handtas en een sok over zijn geslachtsdeel. De rapper zit momenteel in de gevangenis, omdat hij met zijn outfit "homopropaganda" aan het verspreiden was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevolgen

Anastasia Ivleeva, die het feest organiseerde, kwam onder een vergrootglas te liggen nadat de beelden van het feest naar buiten kwamen. Er werd een onderzoek gestart naar belastingontduiking, waarvoor je in Rusland tot vijf jaar cel voor kan krijgen. Voor het organiseren van het feest kreeg ze een boete van 100.000 roebel (ongeveer 1000 euro).

Gecanceld

Het is niet de eerste keer dat Ivleeva in de problemen komt met de publieke opinie. Zo zou ze vaker opkomen voor LHBTI-rechten en zelfs een keer een andere vrouw hebben gezoend op televisie. Dat de anti-LHBTI-retoriek sterk is in Rusland, is tevens te zien aan hoeveel bekende Russen naar aanleiding van hun aanwezigheid op Ivleeva's feest gecanceld worden. Concerten worden afgelast en adverteerders zetten samenwerkingen stop.

Ster advertentie
Ster advertentie