FunX Rotterdam

Stichting Feis organiseert herdenking vijf jaar na sterfdag Feis

foto: ANP Kippa - Ruben Hamelink
  1. Newschevron right
  2. Stichting Feis organiseert herdenking vijf jaar na sterfdag Feis

Op 1 januari 2024 is het vijf jaar geleden dat Feis en zijn broer werden neergeschoten toen zij een kroegruzie in Rotterdam-West wilden sussen. De broer van Feis heeft de schietpartij ternauwernood overleefd, maar de rapper overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Stichting Feis organiseert een grote herdenking op oudjaarsnacht voor de geliefde rapper.

Herdenking voor Feis

Via Instagram deelt Stichting Feis dat zij dit jaar samenwerkt met de Rotterdamse Palestina Coalitie (RPC). Naast Feis wordt er namelijk ook stilgestaan bij andere slachtoffers van zinloos geweld en is er aandacht voor oorlogsgebieden als Gaza, Sudan en Congo.

Met de herdenking wil de organisatie een krachtig statement maken tegen zinloos geweld en mensen herinneren aan de kostbaarheid van het leven. Stichting Feis hoopt dat de samenkomst van mensen de droom van de rapper zal symboliseren. "We staan samen in onze wens voor een wereld zonder geweld, strijd, ziekte of angst", aldus de stichting.

De herdenking wordt gehouden op het Johannes de Vouplein in Rotterdam-West en vindt plaats op 31 december vanaf 22:30 tot en met 1 januari 04:00. Iedereen is welkom en de stichting laat weten dat er ruimte is om kaarsen en foto's te plaatsen, samen te bidden en te rouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doodgeschoten

Feis, wiens echte naam Faisal Mssyeh is, werd in de nacht van 31 december op 1 januari 2019 doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Er ontstond een ruzie bij een café waarbij de 32-jarige rapper en zijn broertje Bilal zwaargewond raakten. Feis overleed aan zijn verwondingen en Bilal lag een maand lang in een coma.

De schutter, Silfano M. heeft altijd ontkent dat hij verantwoordelijk was voor de moord op de rapper, maar meerdere getuigen spraken zijn verklaringen tegen. Volgens hen heeft hij vier schoten gelost op Feis en Bilal. M. heeft in oktober 2020 een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie