Up 2 Date

OM eist ook in hoger beroep 20 jaar cel en tbs tegen Silfano M. voor moord op Feis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM eist ook in hoger beroep 20 jaar cel en tbs tegen Silfano M. voor moord op Feis

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een celstraf van 20 jaar en tbs geëist tegen Silfano M. voor het doodschieten van Feis. De eis in hoger beroep is daarmee gelijk aan de straf die M. eind 2020 opgelegd kreeg door de rechtbank in Rotterdam.

"Ongeloofwaardig"

Tijdens de zitting vanochtend in de rechtbank in Den Haag bekende M. voor het eerst dat hij op Feis en zijn broertje Bilal heeft geschoten. Naar eigen zeggen handelde hij uit noodweer. Echter komt volgens het OM uit verschillende verklaringen van getuigen een ander beeld naar voren. "Uit al deze verklaringen volgt een heel ander beeld dan wat M. heeft willen schetsen. Er is, buiten de ongeloofwaardige verklaringen van M., geen enkel onafhankelijk aanknopingspunt voor te vinden. Gezien de verklaringen van de getuigen, heeft M. zonder aanleiding en van korte afstand gericht op Faisal en Bilal geschoten." Volgens de advocaat-generaal kon 'wettig en overtuigend' bewezen worden dat M. heeft geschoten.

Nieuwjaarsnacht 2019

Feis, die eigenlijk Faisal Mssyeh heet, kwam op nieuwjaarsnacht in 2019 om het leven bij een schietpartij op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Er ontstond een ruzie bij een café waarbij de 32-jarige rapper en zijn broertje Bilal zwaargewond raakten. Feis overleed aan zijn verwondingen, terwijl Bilal een maand lang in een coma lag.

M. heeft altijd ontkend

Silfano M. werd begin mei 2019 opgepakt in Kerkrade op verdenking van de moord op Feis. Hij heeft altijd ontkend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de rapper, maar zoals vanochtend wederom tijdens de behandeling van de zaak bleek, spreken meerdere getuigen zijn verklaringen tegen. Volgens hen zou hij meerdere schoten hebben afgevuurd op Feis en zijn broertje. In oktober 2020 legde de rechtbank in Rotterdam M. al een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs met dwangverpleging op.

Ster advertentie
Ster advertentie